Tάρτα με φρούτα και μπισκότα Μιράντα

30' ΛΕΠΤΑ
10 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα 30% λιγότερη ζάχαρη

Υλικά

Για την βάση

  • Μακρόστενη ταρτιέρα 35 εκ.
  • 1 + 1/2 πακέτο (375 γρ.) μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη 
  • 165 γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • 90 γρ. θυμαρίσιο μέλι  

Για τη μαρμελάδα μήλο – αχλάδι 

  • 1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο // περίπου 140 γρ.  
  • 1 αχλάδι, καθαρισμένο // περίπου 85 γρ. 
  • 300 ml νερό 
  • 80 γρ. θυμαρίσιο μέλι  
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour 
  • Χυμό από μισό λεμόνι 
  • stick κανέλας 
  • 1 φύλλο ζελατίνης  

Για τη κρέμα βανίλια 

  • 320 ml γάλα 
  • 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι 
  • 4 κρόκους από παστεριωμένα αυγά 
  • 35 γρ. corn flour  
  • ½ stick βανίλιας 
  • 2 φύλλα ζελατίνης 

Για την διακόσμηση

  • 4 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη 
  • Έτοιμο λευκό γλάσο διακόσμησης  
  • Σταγόνες σοκολάτας  
  • Φρέσκιες φράουλες και σμέουρα  

Εκτέλεση Συνταγής

1

Κάνουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη σκόνη σε ένα μίξερ.  

2

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το μείγμα στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.  

3

Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου σε μια μαρκόστενη ταρτιέρα και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να σχηματίσουμε το κέλυφος της τάρτας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να δέσει η βάση για τουλάχιστον μισή ώρα.  

4

Για τη μαρμελαδα, κόβουμε τα καθαρισμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμόνι. Μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το νερό, το μέλι και το stick κανέλας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. 

5

Προσθέτουμε το corn flour στην μισή ποσότητα μαρμελάδας που έχει δημιουργηθεί και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα φρούτα με ένα μίξερ. Συνδυάζουμε αυτές τις δύο ποσότητες και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μία σπάτουλα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 φύλλο ζελατίνης που έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα το κέλυφος της τάρτας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.  

 

6

Σε ένα κατσαρολάκι, συνδυάζουμε το γάλα με το μέλι και το περιεχόμενο από μισό stick βανίλιας. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην βράσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξει τα αρώματα από τη βανίλια.  

7

Σε ένα μπωλ, συνδυάζουμε τους κρόκους με το corn flour και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα με τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο υπόλοιπο γάλα και μαγειρεύουμε την κρέμα που δημιουργείται σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει (περίπου 5 λεπτά). 

8

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και περνάμε την κρέμα από ένα σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν σβόλους.  

9

Ρίχνουμε 2 φύλλα ζελατίνης που έχουμε αφήσει να μαλακώσουν σε λίγο κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά και ανακατεύουμε καλά.  

10

Γεμίζουμε το κέλυφος της τάρτας και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μια ώρα.

11

Διακοσμούμε με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου στα οποία έχουμε σχεδιάσει ματάκια με έτοιμο λευκό γλάσο και σταγόνες σοκολάτας. Προσθέτουμε φρέσκιες φράουλες και σμέουρα με το σερβίρισμα για να διατηρήσουν όλες τους τις βιταμίνες.