Τάρτα λεμονιού με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

20 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την τάρτα 20 εκ.

  • 225 γρ. μπισκότα Πτι – Μπερ
  • 120 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα λεμονιού

  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. άμυλο αραβοσίτου
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το στόλισμα

  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για να φτιάξουμε την βάση της τάρτας, τοποθετούμε θρυμματισμένα Πτι – Μπερ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά.

2

Στρώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

3

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το άμυλο, τα αυγά και τη ζάχαρη και στο ζεσταίνουμε μέχρι τους 82°C, αναδεύοντας με ένα σύρμα.

4

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.

5

Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμα καλά.

6

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα όσο αυτή είναι ρευστή και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες

7

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε λεπτές φέτες από ένα λεμόνι, τις οποίες πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη

8

Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200°C στο γκριλ.

9

Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού πάνω στην τάρτα.