Τάρτα λεμονιού με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την τάρτα 20 εκ.
Για την κρέμα λεμονιού
Για το στόλισμα
Για να φτιάξουμε την βάση της τάρτας, τοποθετούμε θρυμματισμένα Πτι – Μπερ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
Στρώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το άμυλο, τα αυγά και τη ζάχαρη και στο ζεσταίνουμε μέχρι τους 82°C, αναδεύοντας με ένα σύρμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμα καλά.
Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα όσο αυτή είναι ρευστή και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε λεπτές φέτες από ένα λεμόνι, τις οποίες πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη
Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200°C στο γκριλ.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού πάνω στην τάρτα.