Τάρτα λεμονιού με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

20 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την τάρτα 20 εκ.

  • 225 γρ. μπισκότα Πτι – Μπερ
  • 120 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα λεμονιού

  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. άμυλο αραβοσίτου
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το στόλισμα

  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για να φτιάξουμε την βάση της τάρτας, τοποθετούμε θρυμματισμένα Πτι – Μπερ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά.

2

Στρώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

3

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το άμυλο, τα αυγά και τη ζάχαρη και στο ζεσταίνουμε μέχρι τους 82°C, αναδεύοντας με ένα σύρμα.

4

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.

5

Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμα καλά.

6

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα όσο αυτή είναι ρευστή και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες

7

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε λεπτές φέτες από ένα λεμόνι, τις οποίες πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη

8

Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200°C στο γκριλ.

9

Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού πάνω στην τάρτα.

Δείτε ακόμη

Banner for Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Banner for Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου

Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου