Τάρτα Καφέ με Πτι Μπερ Ολικής Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και σπάμε με έναν πλάστη σε μικρά κομματάκια. Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε τα δυο υλικά.
Στρώνουμε σε ένα τσέρκι 22 εκ. μεμβράνη και απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση.
Βράζουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και τη σκόνη του καφέ. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό γάλα και φτιάχνουμε έναν χυλό. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να βράσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα στην καυτή κρέμα την κρέμα τυριού και τις ζελατίνες που έχουμε μαλακώσει προηγουμένως σε κρύο νερό.
Αδειάζουμε επάνω στη βάση μπισκότου και παγώνουμε.
Για τη διακόσμηση, χτυπάμε σε ένα γουδί λίγο στιγμιαίο καφέ (μέχρι να γίνει πούδρα) και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού, ενώ στολίζουμε και με επιπλέον κόκκους καφέ κάθε κομμάτι.
Για πιο γρήγορο πάγωμα του γλυκού, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30΄