Τάρτα μπανόφι με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

15 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την τάρτα

  • 225 γρ. ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
  • 110 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 μπανάνα
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να είναι σκεπασμένο το κουτάκι από το ζαχαρούχο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει. Θέλει περίπου 3 ώρες για να γίνει καραμέλα βουτύρου. Φροντίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά νερό κάθε φορά που αυτό αρχίζει να εξατμίζεται.

2

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ομογενοποιούμε.

3

Σε μια βάση τάρτας βάζουμε το μείγμα με το μπισκότο και το απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντάς το καλά. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.

4

Από πάνω βάζουμε την καραμέλα βουτύρου και την απλώνουμε παντού με ένα κουτάλι. Πάνω από την καραμέλα βουτύρου απλώνουμε μπανάνες.

5

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να σφίξει. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε από πάνω τη σαντιγί. Πάνω από τη σαντιγί προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου.

6

Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Η τάρτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Δείτε ακόμη

Banner for Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Banner for KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο