Τάρτα μπανόφι με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

15 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την τάρτα

  • 225 γρ. ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
  • 110 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 μπανάνα
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να είναι σκεπασμένο το κουτάκι από το ζαχαρούχο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει. Θέλει περίπου 3 ώρες για να γίνει καραμέλα βουτύρου. Φροντίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά νερό κάθε φορά που αυτό αρχίζει να εξατμίζεται.

2

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ομογενοποιούμε.

3

Σε μια βάση τάρτας βάζουμε το μείγμα με το μπισκότο και το απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντάς το καλά. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.

4

Από πάνω βάζουμε την καραμέλα βουτύρου και την απλώνουμε παντού με ένα κουτάλι. Πάνω από την καραμέλα βουτύρου απλώνουμε μπανάνες.

5

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να σφίξει. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε από πάνω τη σαντιγί. Πάνω από τη σαντιγί προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου.

6

Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Η τάρτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Banner for Παγωτό parfait σοκολάτα με βύσσινο και Πτι-Μπερ σε σάντουιτς

Παγωτό parfait σοκολάτα με βύσσινο και Πτι-Μπερ σε σάντουιτς