Σοκολατένιος Κορμός

540' ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την κορμό:
40 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
80 γρ. φουντούκια
1 συσκευασία μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ. βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη διακόσμηση:
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
20 γρ. φουντούκια
Διακοσμητικά σοκολατένια αστεράκια
Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

TIP

Για το συγκεκριμένο γλυκό προτείνουμε τη χρήση φόρμας σιλικόνης για κορμό με ραβδώσεις. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια παραλληλόγραμμή φόρμα του κέικ.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τα περιχύνουμε με το κονιάκ, τα αφήνουμε να μουλιάσουνε για 10 λεπτά. Έπειτα, μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ τα βερίκοκα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντουκιά (80 γρ.).

2

Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

3

Ρίχνουμε το 1/5 του μείγματος της λιωμένης σοκολάτας σε όλη τη φόρμα. Έπειτα, απλώνουμε τα βερίκοκα και τα φουντούκια και τοποθετούμε από επάνω 4-5 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, το ένα δίπλα στο άλλο, βυθίζοντάς τα ελαφρά στη σοκολάτα. Κατόπιν, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε ξανά μία στρώση από τη σοκολάτα με τα βερίκοκα, τα φουντουκιά και τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Τη διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά μας.

4

Ολοκληρώνουμε, καλύπτοντας την επιφάνεια του γλυκού με 4-5 μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο.

5

Καλύπτουμε το γλυκό μας με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ, προκειμένου να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

6

Μισή ώρα πριν σερβίρουμε το γλυκό μας, το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς το και το αφήνουμε να μαλακώσει ελαφρώς.

7

Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε τη φόρμα σιλικόνης για κορμό*, στο σημείο αυτό, δημιουργούμε πτυχώσεις στο γλυκό μας με ένα πιρούνι.

8

Διακοσμούμε με κομμάτια μπισκότων ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, τα φουντούκια (κομμένα στη μέση) και τα σοκολατένια αστεράκια.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με μους καφέ και σοκολάτας

Τούρτα με μους καφέ και σοκολάτας

Banner for Σοκολατένια Gluten Free Granola με Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Γλουτένη

Σοκολατένια Gluten Free Granola με Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Γλουτένη