Σοκολατένιος Κορμός
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την κορμό:
40 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
80 γρ. φουντούκια
1 συσκευασία μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ. βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη διακόσμηση:
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
20 γρ. φουντούκια
Διακοσμητικά σοκολατένια αστεράκια
Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για το συγκεκριμένο γλυκό προτείνουμε τη χρήση φόρμας σιλικόνης για κορμό με ραβδώσεις. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια παραλληλόγραμμή φόρμα του κέικ.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τα περιχύνουμε με το κονιάκ, τα αφήνουμε να μουλιάσουνε για 10 λεπτά. Έπειτα, μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ τα βερίκοκα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντουκιά (80 γρ.).
Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το 1/5 του μείγματος της λιωμένης σοκολάτας σε όλη τη φόρμα. Έπειτα, απλώνουμε τα βερίκοκα και τα φουντούκια και τοποθετούμε από επάνω 4-5 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, το ένα δίπλα στο άλλο, βυθίζοντάς τα ελαφρά στη σοκολάτα. Κατόπιν, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε ξανά μία στρώση από τη σοκολάτα με τα βερίκοκα, τα φουντουκιά και τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Τη διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά μας.
Ολοκληρώνουμε, καλύπτοντας την επιφάνεια του γλυκού με 4-5 μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Καλύπτουμε το γλυκό μας με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ, προκειμένου να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Μισή ώρα πριν σερβίρουμε το γλυκό μας, το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς το και το αφήνουμε να μαλακώσει ελαφρώς.
Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε τη φόρμα σιλικόνης για κορμό*, στο σημείο αυτό, δημιουργούμε πτυχώσεις στο γλυκό μας με ένα πιρούνι.
Διακοσμούμε με κομμάτια μπισκότων ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, τα φουντούκια (κομμένα στη μέση) και τα σοκολατένια αστεράκια.