Σοκολατένιο fudge κέικ με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

60 ΛΕΠΤΑ
14 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για 3 βάσεις κέικ σε ταψάκι 22 εκ.

  • 135 γρ. κακάο
  • 275 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. σόδα
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 165 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. αυγά (3 τεμ.)
  • 175 γρ. νερό
  • 180 γρ. γάλα

Για την γκανάς

  • 700 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 275 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 425 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες μαζί σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

2

Προσθέτουμε τις μισές σκόνες και μετά τα υγρά. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σκόνες.

3

Χωρίζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά και ψήνουμε στους 175ο C για 30-35 λεπτά.

4

Για να ετοιμάσουμε τη γκανάς, βράζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο.

5

Βάζουμε 600 γρ. σε άλλο μπολ και ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Τοποθετούμε και τα δύο μπολ στο ψυγείο ώσπου να αρχίσουν να σφίγγουν.

6

Στο πρώτο κομμάτι κέικ βάζουμε πάνω τη μισή κρύα γκανάς με τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε και κλείνουμε με το τρίτο κομμάτι κέικ.

7

Παίρνουμε την υπόλοιπη γκανάς και στρώνουμε εξωτερικά όλο το κέικ. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε

Δείτε ακόμη

Banner for Δροσιστικό smoothie με Πτι Μπερ και κόκκινα φρούτα

Δροσιστικό smoothie με Πτι Μπερ και κόκκινα φρούτα

Banner for Cream Crackers Παπαδοπούλου με κρέμα βανίλιας, φουντούκια, σοκολάτα και κανέλα

Cream Crackers Παπαδοπούλου με κρέμα βανίλιας, φουντούκια, σοκολάτα και κανέλα