Σοκολατένιο fudge κέικ με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

60 ΛΕΠΤΑ
14 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για 3 βάσεις κέικ σε ταψάκι 22 εκ.

  • 135 γρ. κακάο
  • 275 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. σόδα
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 165 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. αυγά (3 τεμ.)
  • 175 γρ. νερό
  • 180 γρ. γάλα

Για την γκανάς

  • 700 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 275 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 425 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες μαζί σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

2

Προσθέτουμε τις μισές σκόνες και μετά τα υγρά. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σκόνες.

3

Χωρίζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά και ψήνουμε στους 175ο C για 30-35 λεπτά.

4

Για να ετοιμάσουμε τη γκανάς, βράζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο.

5

Βάζουμε 600 γρ. σε άλλο μπολ και ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Τοποθετούμε και τα δύο μπολ στο ψυγείο ώσπου να αρχίσουν να σφίγγουν.

6

Στο πρώτο κομμάτι κέικ βάζουμε πάνω τη μισή κρύα γκανάς με τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε και κλείνουμε με το τρίτο κομμάτι κέικ.

7

Παίρνουμε την υπόλοιπη γκανάς και στρώνουμε εξωτερικά όλο το κέικ. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε