Σοκολατένιο fudge κέικ με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για 3 βάσεις κέικ σε ταψάκι 22 εκ.
Για την γκανάς
Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες μαζί σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Προσθέτουμε τις μισές σκόνες και μετά τα υγρά. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σκόνες.
Χωρίζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά και ψήνουμε στους 175ο C για 30-35 λεπτά.
Για να ετοιμάσουμε τη γκανάς, βράζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο.
Βάζουμε 600 γρ. σε άλλο μπολ και ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Τοποθετούμε και τα δύο μπολ στο ψυγείο ώσπου να αρχίσουν να σφίγγουν.
Στο πρώτο κομμάτι κέικ βάζουμε πάνω τη μισή κρύα γκανάς με τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε και κλείνουμε με το τρίτο κομμάτι κέικ.
Παίρνουμε την υπόλοιπη γκανάς και στρώνουμε εξωτερικά όλο το κέικ. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε