Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα Μιράντα

40' ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα κλασικά

Υλικά

Για τη βάση  

  • Στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ.
  • 1 πακέτο (250 γρ.) Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά 
  • 140 γρ. βούτυρο αγελάδος  
  • 22 γρ. κακάο  
  • 17 γρ. ζάχαρη άχνη  

Για την μους σοκολάτα γάλακτος

  • 200 ml κρέμα γάλακτος  
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος  
  • 50 ml γάλα 
  • 38 γρ. ζάχαρη  
  • 1 φύλλο ζελατίνης 

Για την μους βανίλια

  • 200 ml κρέμα γάλακτος  
  • 17 γρ. ζάχαρη άχνη  
  • ½ stick βανίλιας ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  • 3 φύλλα ζελατίνης 

Γλάσο σοκολάτας γάλακτος

  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος  
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος  

Διακόσμηση

  • 22 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά 
  • Λευκή ζαχαρόπαστα  
  • Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος  
  • Πολύχρωμα σοκολατάκια 

TIP

Mπορείτε να τοποθετήσετε τα μπισκότα Μιράντα λίγο πριν το σερβίρισμα.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Κάνουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου σκόνη και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα που έχουμε επενδύσει με χαρτί ψησίματος και σχηματίζουμε μια βάση πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μισή ώρα. 

2

Για τη μους σοκολάτα γάλακτος: βουτάμε το φύλλο ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη ζάχαρη και το γάλα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διογκωθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Μεταφέρουμε στη φόρμα και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. 

3

Για τη μους βανίλια: βουτάμε 3 φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά.  Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το περιεχόμενο από μισό stick  βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας) μέχρι να διογκωθεί. Λιώνουμε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και τη ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα. Μεταφέρουμε στη φόρμα και αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.  

4

Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνουμε τη κουβερτούρα γάλακτος μαζί με τη κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε στη φόρμα. Το αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν διακοσμήσουμε.  

 

5

Σχηματίζουμε ματάκια από λευκή ζαχαρόπαστα και προσθέτουμε μια σταγόνα σοκολάτας στη μέση για κόρη. Στερεώνουμε στο κάθε ματάκι μία οδοντογλυφίδα και τη σταθεροποιούμε με λίγη λευκή ζαχαρόπαστα στην πίσω πλευρά.  

 

6

Ξεφορμάρουμε τη τούρτα, και την επενδύουμε περιφερειακά με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασσικά. Προσθέτουμε τα ματάκια και πολύχρωμα σοκολατάκια.