Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα Μιράντα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την μους σοκολάτα γάλακτος
Για την μους βανίλια
Γλάσο σοκολάτας γάλακτος
Διακόσμηση
Mπορείτε να τοποθετήσετε τα μπισκότα Μιράντα λίγο πριν το σερβίρισμα.
Κάνουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου σκόνη και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα που έχουμε επενδύσει με χαρτί ψησίματος και σχηματίζουμε μια βάση πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
Για τη μους σοκολάτα γάλακτος: βουτάμε το φύλλο ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη ζάχαρη και το γάλα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διογκωθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Μεταφέρουμε στη φόρμα και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Για τη μους βανίλια: βουτάμε 3 φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το περιεχόμενο από μισό stick βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας) μέχρι να διογκωθεί. Λιώνουμε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και τη ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα. Μεταφέρουμε στη φόρμα και αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνουμε τη κουβερτούρα γάλακτος μαζί με τη κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε στη φόρμα. Το αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν διακοσμήσουμε.
Σχηματίζουμε ματάκια από λευκή ζαχαρόπαστα και προσθέτουμε μια σταγόνα σοκολάτας στη μέση για κόρη. Στερεώνουμε στο κάθε ματάκι μία οδοντογλυφίδα και τη σταθεροποιούμε με λίγη λευκή ζαχαρόπαστα στην πίσω πλευρά.
Ξεφορμάρουμε τη τούρτα, και την επενδύουμε περιφερειακά με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασσικά. Προσθέτουμε τα ματάκια και πολύχρωμα σοκολατάκια.