Σοκολατάκια με ρούμι και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

30 ΛΕΠΤΑ
45 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τα σοκολατάκια

  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 55 γρ. γλυκόζη
  • 610 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 40 γρ. ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • 225 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Για το στόλισμα

  • Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
  • Κακάο

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τη σοκολάτα με μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και την τοποθετούμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πάρουν μία πρώτη βράση. Αφού βράσουν, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές.

2

Αφού λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε πρώτα το ρούμι ή το λικέρ, στη συνέχεια τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.

3

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες. Μόλις σφίξει, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα.

4

Γαρνίρουμε κοσκινίζοντας κακάο πάνω από τα μισά σοκολατάκια, ενώ για τα άλλα μισά μπορούμε να θρυμματίσουμε μερικά μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και με αυτά να επικαλύψουμε τα σοκολατάκια.