Σεμιφρέντο στρατσιατέλα με Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

25 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για το παγωτό

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα 

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.), κρύο  

150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη  

100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας

15 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

3 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
 

Για τη διακόσμηση

50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη 

TIP

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για τις νιφάδες 3 κ.σ. τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση Συνταγής

1

Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. 
 

2

Συνεχίζουμε την ανάδευση και προσθέτουμε, τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα. 
 

3

Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, τις νιφάδες, 5 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ σπασμένα σε μέτρια κομμάτια  και ανακατεύουμε.

4

Καλύπτουμε τα τοιχώματα μιας μεγάλης μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη τροφίμων ώστε να ξεφορμάρουμε εύκολα το σεμιφρέντο.

5

Τοποθετούμε ολόκληρα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ στα τοιχώματα της φόρμας και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.

6

 Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. 

7

Ξεφορμάρουμε το σεμιφρέντο σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. 

8

Διακοσμούμε με 2-3 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και σερβίρουμε το σεμιφρέντο κομμένο σε φέτες.