Σεμιφρέντο στρατσιατέλα με Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το παγωτό
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.), κρύο
150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας
15 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
3 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για τις νιφάδες 3 κ.σ. τρούφα σοκολάτας
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Συνεχίζουμε την ανάδευση και προσθέτουμε, τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, τις νιφάδες, 5 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ σπασμένα σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε τα τοιχώματα μιας μεγάλης μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη τροφίμων ώστε να ξεφορμάρουμε εύκολα το σεμιφρέντο.
Τοποθετούμε ολόκληρα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ στα τοιχώματα της φόρμας και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε το σεμιφρέντο σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Διακοσμούμε με 2-3 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και σερβίρουμε το σεμιφρέντο κομμένο σε φέτες.