Ραβανί αλλιώς με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τα κροκάν Πτι Μπερ
Για το Ραβανί
Για το σιρόπι
Για τη sauce σοκολάτας
Πασπαλίζουμε τα σπασμένα Πτι Μπερ με την άχνη και το κορν φλάουρ. Τρίβουμε με το ασπράδι αυγού, απλώνουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 170⁰C.
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους και χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρης. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τους κρόκους και τα 50 γρ. ζάχαρης. Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα με ένα σύρμα. Ενσωματώνουμε τα κροκάν. Έχουμε τρίψει σε πούδρα το μισό πακέτο Πτι Μπερ και ανακατεύουμε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Πασπαλίζουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας παράλληλα ελαφρά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 24 εκ. και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170⁰C.
Βγάζουμε από το φούρνο τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα μαχαιράκι και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με τη σάλτσα της λευκής σοκολάτας και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια κι αφαιρούμε από το ταψί με σπάτουλα.
Αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και φέρνουμε σε βρασμό. Βράζουμε για 5 λεπτά κι έπειτα αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να προετοιμάσουμε το σιρόπι από την προηγούμενη ημέρα.
Λιώνουμε τα υλικά για τη sauce σοκολάτας σε μπεν μαρί κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Εάν είστε λάτρης των πιο bitter γεύσεων, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λευκή σοκολάτα, με μαύρη.