Πιατέλα με λαχανικά, διάφορα dips και ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ Παπαδοπούλου χαρούπι

30 ΛΕΠΤΑ
4 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Κριτσίνια με χαρούπι & χαρουπόμελο

Υλικά

  • 1 πακέτο ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ Παπαδοπούλου με χαρούπι
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα (περίπου 340 γρ ), καθαρισμένη και κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 8 ραπανάκια
  • 15 κόκκινα ντοματίνια
  • 15 κίτρινα ντοματίνια

Dip φάβας με καραμελωμένα κρεμμύδια και καβουρδισμένο φουντούκι:

  • 150 γρ φάβα Σαντορίνης
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοστυμμένο χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ κουταλιές του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 4 φουντούκια ψιλοκομμένα
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Dip πιπεριάς Φλωρίνης με τυρί κρέμα και βασιλικό:

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, μαριναρισμένες σε ξύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 2-3 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα

Dip pesto βασιλικού με αμύγδαλο και πεκορίνο Αμφιλοχίας:

  • 120 γρ φρέσκο βασιλικό
  • 70 γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • μια πρέζα μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βράζετε τη γλυκοπατάτα ελαφρώς μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να κρατάει. Ψήνετε το κολοκυθάκι με λίγο ελαιόλαδο σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.

2

Για το Dip Φάβας

Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί και να καραμελώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε τη φάβα Σαντορίνης μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρετε τη φάβα σε ένα μίξερ και τη πλεντάρετε μαζί με το καραμελωμένο κρεμμύδι (κρατήστε λίγο στην άκρη για γαρνιτούρα), το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το αλάτι. Σερβίρετε σε ένα μπωλ και γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο, καραμελωμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένα φουντούκια.

3

Για το Dip πιπεριάς Φλωρίνης

Σε ένα μίξερ, ψιλοκόψτε τις πιπεριές Φλωρίνης. Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε σε ένα μπωλ και γαρνίρετε με λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό.

4

Για το Pesto Βασιλικού

Σε ένα μίξερ, προσθέστε το φρέσκο βασιλικό, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

5

Σε μία πιατέλα τοποθετείτε τα Κριτσίνια Παπαδοπούλου χαρούπι, τη γλυκοπατάτα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το αγγούρι, τα ραπανάκια και τα ντοματίνια. Σερβίρετε τη φάβα, το dip πιπεριάς και το πέστο βασιλικού.

Δείτε ακόμη

Banner for Πλατό τυριών και αλλαντικών Ελληνικής προέλευσης, με ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ Παπαδοπούλου με χαρούπι

Πλατό τυριών και αλλαντικών Ελληνικής προέλευσης, με ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ Παπαδοπούλου με χαρούπι