Πιατέλα με λαχανικά, διάφορα dips και ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ Παπαδοπούλου χαρούπι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Dip φάβας με καραμελωμένα κρεμμύδια και καβουρδισμένο φουντούκι:
Dip πιπεριάς Φλωρίνης με τυρί κρέμα και βασιλικό:
Dip pesto βασιλικού με αμύγδαλο και πεκορίνο Αμφιλοχίας:
Βράζετε τη γλυκοπατάτα ελαφρώς μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να κρατάει. Ψήνετε το κολοκυθάκι με λίγο ελαιόλαδο σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
Για το Dip Φάβας
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί και να καραμελώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε τη φάβα Σαντορίνης μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρετε τη φάβα σε ένα μίξερ και τη πλεντάρετε μαζί με το καραμελωμένο κρεμμύδι (κρατήστε λίγο στην άκρη για γαρνιτούρα), το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το αλάτι. Σερβίρετε σε ένα μπωλ και γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο, καραμελωμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένα φουντούκια.
Για το Dip πιπεριάς Φλωρίνης
Σε ένα μίξερ, ψιλοκόψτε τις πιπεριές Φλωρίνης. Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε σε ένα μπωλ και γαρνίρετε με λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό.
Για το Pesto Βασιλικού
Σε ένα μίξερ, προσθέστε το φρέσκο βασιλικό, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε μία πιατέλα τοποθετείτε τα Κριτσίνια Παπαδοπούλου χαρούπι, τη γλυκοπατάτα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το αγγούρι, τα ραπανάκια και τα ντοματίνια. Σερβίρετε τη φάβα, το dip πιπεριάς και το πέστο βασιλικού.