Πάβλοβα με φράουλες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

30 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την πάβλοβα

  • 185 γρ. ασπράδια αυγού (6 τεμάχια)
  • 185 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 55 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 γρ. κρεμόριο

Για την κρέμα

  • 1/2 πακέτο Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για την σάλτσα φράουλας

  • 500 γρ. φράουλες
  • 275 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γαρνιτούρα

  • 1/2 πακέτο Πτι – Μπερ
  • φράουλες

Εκτέλεση Συνταγής

1

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, την κρυσταλλική ζάχαρη και το κρεμόριο, στη μεγάλη σκάλα, για 4 λεπτά περίπου.

2

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη με τον κόρν φλάουρ και προσθέτουμε στο μίξερ, στη μικρή σκάλα.

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90°C.

4

Σε μια λαδόκολλα φτιάχνουμε κύκλο διαμέτρου 28 εκ.

5

Αδειάζουμε τη μαρέγκα και με ένα κουτάλι ετοιμάζουμε την πάβλοβα. Ψήνουμε για 2 περίπου ώρες.

6

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να δέσει.

7

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και κατεβάζουμε.

8

Προαιρετικά πολτοποιούμε τη σάλτσα μας με το ραβδομπλέντερ.

9

Μέσα στη μαρέγκα βάζουμε μισό πακέτο μπισκότα Πτι – Μπερ σε κομμάτια.

10

Αλπώνουμε σαντιγί σε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε τις φράουλες και βάζουμε τα άλλα μισά μπισκότα Πτι – Μπερ σε μεγάλα κομμάτια.

11

Τελευταία προσθέτουμε τη σάλτσα για να μην ποτίσει η μαρέγκα.

Δείτε ακόμη

Banner for Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Banner for Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου

Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου