Πάβλοβα με φράουλες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

30 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την πάβλοβα

  • 185 γρ. ασπράδια αυγού (6 τεμάχια)
  • 185 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 55 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 γρ. κρεμόριο

Για την κρέμα

  • 1/2 πακέτο Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για την σάλτσα φράουλας

  • 500 γρ. φράουλες
  • 275 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γαρνιτούρα

  • 1/2 πακέτο Πτι – Μπερ
  • φράουλες

Εκτέλεση Συνταγής

1

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, την κρυσταλλική ζάχαρη και το κρεμόριο, στη μεγάλη σκάλα, για 4 λεπτά περίπου.

2

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη με τον κόρν φλάουρ και προσθέτουμε στο μίξερ, στη μικρή σκάλα.

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90°C.

4

Σε μια λαδόκολλα φτιάχνουμε κύκλο διαμέτρου 28 εκ.

5

Αδειάζουμε τη μαρέγκα και με ένα κουτάλι ετοιμάζουμε την πάβλοβα. Ψήνουμε για 2 περίπου ώρες.

6

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να δέσει.

7

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και κατεβάζουμε.

8

Προαιρετικά πολτοποιούμε τη σάλτσα μας με το ραβδομπλέντερ.

9

Μέσα στη μαρέγκα βάζουμε μισό πακέτο μπισκότα Πτι – Μπερ σε κομμάτια.

10

Αλπώνουμε σαντιγί σε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε τις φράουλες και βάζουμε τα άλλα μισά μπισκότα Πτι – Μπερ σε μεγάλα κομμάτια.

11

Τελευταία προσθέτουμε τη σάλτσα για να μην ποτίσει η μαρέγκα.