Πάβλοβα με φράουλες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την πάβλοβα
Για την κρέμα
Για την σάλτσα φράουλας
Για τη γαρνιτούρα
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, την κρυσταλλική ζάχαρη και το κρεμόριο, στη μεγάλη σκάλα, για 4 λεπτά περίπου.
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη με τον κόρν φλάουρ και προσθέτουμε στο μίξερ, στη μικρή σκάλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90°C.
Σε μια λαδόκολλα φτιάχνουμε κύκλο διαμέτρου 28 εκ.
Αδειάζουμε τη μαρέγκα και με ένα κουτάλι ετοιμάζουμε την πάβλοβα. Ψήνουμε για 2 περίπου ώρες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να δέσει.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και κατεβάζουμε.
Προαιρετικά πολτοποιούμε τη σάλτσα μας με το ραβδομπλέντερ.
Μέσα στη μαρέγκα βάζουμε μισό πακέτο μπισκότα Πτι – Μπερ σε κομμάτια.
Αλπώνουμε σαντιγί σε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε τις φράουλες και βάζουμε τα άλλα μισά μπισκότα Πτι – Μπερ σε μεγάλα κομμάτια.
Τελευταία προσθέτουμε τη σάλτσα για να μην ποτίσει η μαρέγκα.