Πανακότα με σιρόπι φράουλας και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

35 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την πανακότα

  • 400 γρ. γάλα
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 225 γρ. ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Για το σιρόπι φράουλας

  • 200 γρ. φράουλες
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση.

2

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε και τη μαλακωμένη ζελατίνη χωρίς το νερό. Τα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.

3

Προσθέτουμε τα τριμμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τα τοποθετούμε σε φόρμες της αρεσκείας μας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

4

Ετοιμάζουμε το σιρόπι φράουλας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Αφού βράσουν για 5 λεπτά, τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ.

5

Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, διάφορα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα) και από πάνω προσθέτουμε τριμμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.

Δείτε ακόμη

Banner for Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Banner for KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο