Πανακότα με σιρόπι φράουλας και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

35 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την πανακότα

  • 400 γρ. γάλα
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 225 γρ. ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Για το σιρόπι φράουλας

  • 200 γρ. φράουλες
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση.

2

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε και τη μαλακωμένη ζελατίνη χωρίς το νερό. Τα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.

3

Προσθέτουμε τα τριμμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τα τοποθετούμε σε φόρμες της αρεσκείας μας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

4

Ετοιμάζουμε το σιρόπι φράουλας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Αφού βράσουν για 5 λεπτά, τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ.

5

Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, διάφορα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα) και από πάνω προσθέτουμε τριμμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Banner for Παγωτό parfait σοκολάτα με βύσσινο και Πτι-Μπερ σε σάντουιτς

Παγωτό parfait σοκολάτα με βύσσινο και Πτι-Μπερ σε σάντουιτς