Πανακότα με σιρόπι φράουλας και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την πανακότα
Για το σιρόπι φράουλας
Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε και τη μαλακωμένη ζελατίνη χωρίς το νερό. Τα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα τριμμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τα τοποθετούμε σε φόρμες της αρεσκείας μας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι φράουλας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Αφού βράσουν για 5 λεπτά, τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ.
Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, διάφορα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα) και από πάνω προσθέτουμε τριμμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.