Pancakes χωρίς ζάχαρη με ταχίνι κακάο και Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το στήσιμο
Βάζουμε στο blender τα μπισκότα, το αλεύρι και το baking powder.
Χτυπάμε καλά μέχρι τα μπισκότα να θρυμματιστούν εντελώς.
Χωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους και προσθέτουμε το μείγμα από το blender.
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Με μια μαρίζ διπλώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο, δηλαδή τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων.
Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα.
Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη.
Στήνουμε 4 pancakes σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας, όπως ταχίνι κακάο, μπανάνα και έξτρα μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης.