Νόστιμα Pancakes με Cream Crackers

Image of author Χριστίνα Φώτη

Από την Χριστίνα Φώτη
Food blogger

25 ΛΕΠΤΑ
2 ΑΤΟΜΑ
<5 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Cream Crackers σίτου (κλασικά)

Υλικά

  • 1 μεγάλη πολύ ώριμη μπανάνα
  • 3 Cream Crackers Παπαδοπούλου σπασμένα καλά με τα χέρια
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρη σταφίδα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για γαρνιτούρα

  • μέλι
  • φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ή ξηροί καρποί
  • φρέσκα φρούτα

Πηγή: diatrofi.gr

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε την μπανάνα με ένα πιρούνι.

2

Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε με σύρμα.

3

Με τα χέρια μας τρίβουμε τα Cream Crackers Παπαδοπούλου ώστε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν και κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

4

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε μια ποσότητα ζύμης ώστε να χωρέσουν 3 μέτρια pancake.

5

Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν δούμε φουσκάλες στην επιφάνεια γυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

6

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 3.

7

Γαρνίρουμε με μέλι και φυστικοβούτυρο ή ταχίνι και φρέσκα φρούτα.