Νόστιμα Pancakes με Cream Crackers

Image of author Χριστίνα Φώτη

Από την Χριστίνα Φώτη
Food blogger

25 ΛΕΠΤΑ
2 ΑΤΟΜΑ
<5 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Cream Crackers σίτου (κλασικά)

Υλικά

  • 1 μεγάλη πολύ ώριμη μπανάνα
  • 3 Cream Crackers Παπαδοπούλου σπασμένα καλά με τα χέρια
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρη σταφίδα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για γαρνιτούρα

  • μέλι
  • φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ή ξηροί καρποί
  • φρέσκα φρούτα

Πηγή: diatrofi.gr

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε την μπανάνα με ένα πιρούνι.

2

Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε με σύρμα.

3

Με τα χέρια μας τρίβουμε τα Cream Crackers Παπαδοπούλου ώστε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν και κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

4

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε μια ποσότητα ζύμης ώστε να χωρέσουν 3 μέτρια pancake.

5

Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν δούμε φουσκάλες στην επιφάνεια γυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

6

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 3.

7

Γαρνίρουμε με μέλι και φυστικοβούτυρο ή ταχίνι και φρέσκα φρούτα.

Δείτε ακόμη

Banner for Cream Crackers Παπαδοπούλου με κρέμα βανίλιας, φουντούκια, σοκολάτα και κανέλα

Cream Crackers Παπαδοπούλου με κρέμα βανίλιας, φουντούκια, σοκολάτα και κανέλα

Banner for Cream Crackers Παπαδοπούλου με ρικότα και φρέσκα πολύχρωμα σταφύλια

Cream Crackers Παπαδοπούλου με ρικότα και φρέσκα πολύχρωμα σταφύλια