No bake τούρτα σοκολάτα με μπισκότα Digestive

Image of author Χριστίνα Ζουπάνου (A Vegan Foodie)

Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)

20 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Digestive Κλασικά

Υλικά

Για την τούρτα (θυμίζει μωσαϊκό)

  • 500 γρDigestive Κλασικά 
  • 90 γρκαρυδόψυχα 
  • 160 γρ. σιρόπι αγαύης 
  • 40 γρ. σκόνη κακάο 
  • 115 γρ. φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • κ.γ. υγρή βανίλια 
  • κ.σ. λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 200 ml κρέμα καρύδας σε κονσέρβα (coconut cream) 

Για το γλάσο σοκολάτας

  • κ.σ. φυτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης 
  • 300 γρ. φυτική κρέμα τυριού (τύπου Philadeplhia, αλλά φυτική) 
  • 125 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας 

Για το topping

  • Φρέσκα βατόμουρα ή κάποιο φρούτο αρεσκείας μας 
  • 150 γρDigestive Κλασικά 
  • 60 γρ. κουβερτούρα 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σπάμε με το χέρι τα Digestive Κλασικά σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 

2

Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα καρύδια χωρίς να τα σπάσουμε. 

3

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το φυτικό βούτυρο, την υγρή βανίλια, το λάδι καρύδας και την κρέμα καρύδας. 

4

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. 

5

Προσθέτουμε την σκόνη κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

6

Βάζουμε στο ίδιο μπολ τα υγρά υλικά, τα μπισκότα και τα καρύδια. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. 

7

Το τοποθετούμε ομοιόμορφα σε φόρμα για cheesecake (διάμετρο 23 εκ. αν θέλουμε να είναι χαμηλό σε ύψος – περίπου 3 εκατοστά, αλλιώς μικρότερη). 

8

Προετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φυτικό γάλα αμυγδάλου σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Προσοχή να μην μας καεί. 

9

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την φυτική κρέμα τυριού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ χειρός. 

10

Τοποθετούμε το γλάσο πάνω από την τούρτα μας. 

11

Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα, κόβουμε με μαχαίρι την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στην τούρτα 

12

Τέλος, προσθέτουμε όσα βατόμουρα επιθυμούμε. Ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας φρούτο. 

13

Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1,5 ώρα και στη συνέχεια για ακόμα 1,5 ώρα στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο. 

 

Δείτε ακόμη

Banner for Τάρτα σοκολάτα με τρεις σοκολατένιες στρώσεις και Digestive

Τάρτα σοκολάτα με τρεις σοκολατένιες στρώσεις και Digestive

Banner for Τορτίγιες με ταχίνι σοκολάτας και μπανάνες

Τορτίγιες με ταχίνι σοκολάτας και μπανάνες