No bake τούρτα σοκολάτα με μπισκότα Digestive
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την τούρτα (θυμίζει μωσαϊκό)
Για το γλάσο σοκολάτας
Για το topping
Σπάμε με το χέρι τα Digestive Κλασικά σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα καρύδια χωρίς να τα σπάσουμε.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το φυτικό βούτυρο, την υγρή βανίλια, το λάδι καρύδας και την κρέμα καρύδας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε την σκόνη κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε στο ίδιο μπολ τα υγρά υλικά, τα μπισκότα και τα καρύδια. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το τοποθετούμε ομοιόμορφα σε φόρμα για cheesecake (διάμετρο 23 εκ. αν θέλουμε να είναι χαμηλό σε ύψος – περίπου 3 εκατοστά, αλλιώς μικρότερη).
Προετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φυτικό γάλα αμυγδάλου σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Προσοχή να μην μας καεί.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την φυτική κρέμα τυριού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ χειρός.
Τοποθετούμε το γλάσο πάνω από την τούρτα μας.
Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα, κόβουμε με μαχαίρι την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στην τούρτα.
Τέλος, προσθέτουμε όσα βατόμουρα επιθυμούμε. Ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας φρούτο.
Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1,5 ώρα και στη συνέχεια για ακόμα 1,5 ώρα στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο.