Μπισκοτομπάρες με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου και καραμέλα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για το μείγμα καραμέλας
Αφήνετε πάντα λίγη ώρα εκτός ψυγείου πριν καταναλώσετε, για να αναδειχθούν πλήρως τα αρώματα της καραμέλας!
Ντύνουμε με μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψί 24 εκ. ή ένα τετράγωνο χάρτινο κουτί ζαχαροπλαστείου 26 εκ. Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σαν βάση στο σκεύος μας, πατώντας καλά με ένα κουτάλι.
Σε μπεν μαρί ή σε μια κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ζεστό νερό, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την καραμέλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ανακατεύουμε με τα σπασμένα Πτι Μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση του μπισκότου.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι και παγώνουμε.
Κόβουμε σε μπάρες με μαχαίρι και αν επιθυμούμε γαρνίρουμε με επιπλέον καραμέλα την επιφάνειά τους.
Αν δε βρούμε έτοιμες κονσέρβες καραμέλας, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, βυθίζοντας κονσέρβες ζαχαρούχου γάλακτος, σε νερό που βράζει ήπια για 3 με 4 ώρες.