Μπισκοτομπάρες με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου και καραμέλα

20 ΛΕΠΤΑ
30-40 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (καλά σπασμένα)
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο

Για το μείγμα καραμέλας

  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα σε έτοιμη καραμέλα
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου (κομμένα στα 8)
  • 50 γρ. τριμμένο φουντούκι

TIP

Αφήνετε πάντα λίγη ώρα εκτός ψυγείου πριν καταναλώσετε, για να αναδειχθούν πλήρως τα αρώματα της καραμέλας!

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ντύνουμε με μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψί 24 εκ. ή ένα τετράγωνο χάρτινο κουτί ζαχαροπλαστείου 26 εκ. Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σαν βάση στο σκεύος μας, πατώντας καλά με ένα κουτάλι.

2

Σε μπεν μαρί ή σε μια κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ζεστό νερό, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την καραμέλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ανακατεύουμε με τα σπασμένα Πτι Μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση του μπισκότου.

3

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι και παγώνουμε.

4

Κόβουμε σε μπάρες με μαχαίρι και αν επιθυμούμε γαρνίρουμε με επιπλέον καραμέλα την επιφάνειά τους.

Αν δε βρούμε έτοιμες κονσέρβες καραμέλας, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, βυθίζοντας κονσέρβες ζαχαρούχου γάλακτος, σε νερό που βράζει ήπια για 3 με 4 ώρες.