Μπισκοτοχαλβάς με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά είδη σοκολάτας και διαφορετικούς ξηρούς καρπούς σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και συμπληρώνουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει, ενσωματώνουμε στο μείγμα μας και το μέλι.
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου μπορούμε να ανακατέψουμε με άνεση τα ξηρά υλικά της συνταγής μας, δηλαδή τα μπισκότα, τα ωμά φιστίκια Αιγίνης και τα cranberries.
Στρώνουμε μεμβράνη σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα κέικ (ή δύο μικρές).
Αδειάζουμε το χαλβαδένιο μείγμα και πατάμε να μην αφήσει κενά αέρος ανάμεσα στα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.
Αφού ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε το ψημένο σουσάμι σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε φέτες.