Μπισκοτογλυκό με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Από τον Βασίλειο Ε. Κατσίλα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, BSc
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Βασίλειο Ε. Κατσίλα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, BSc
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την επικάλυψη:
Χτυπάμε πρώτα την κρέμα με το κρύο γάλα σε μίξερ για 2 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά ώστε να σταθεί η κρέμα.
Στη συνέχεια, σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα Πτι-Μπερ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε την μισή κρέμα και έπειτα καλύπτουμε με μία στρώση από λεπτές φέτες μπανάνας.
Βάζουμε μια ακόμη στρώση από μπισκότα και ότι κρέμα περισσέψει την απλώνουμε μαζί με τις υπόλοιπες μπανάνες και τα καλύπτουμε με μία τελική στρώση Πτι-Μπερ.
Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Όσο η σοκολάτα είναι ακόμη ρευστή προσθέτουμε άχνη ζάχαρη, βούτυρο, βανίλια, γάλα, πραλίνα. Όλα αυτά τα χτυπάμε σε μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, περιχύνουμε το γλυκό με την επικάλυψη σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και απολαμβάνουμε.
Πηγή: diatrofi.gr