Μπισκοτογλυκό με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Image of author Βασίλειος E. Κατσίλας

Από τον Βασίλειο Ε. Κατσίλα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, BSc

30 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 2 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • Ένα πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 200 γρ. παχύρρευστη κρέμα γάλακτος (35% χτυπημένη)

Για την επικάλυψη:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
  • 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Χτυπάμε πρώτα την κρέμα με το κρύο γάλα σε μίξερ για 2 λεπτά.

2

Έπειτα προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά ώστε να σταθεί η κρέμα.

3

Στη συνέχεια, σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα Πτι-Μπερ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε την μισή κρέμα και έπειτα καλύπτουμε με μία στρώση από λεπτές φέτες μπανάνας.

4

Βάζουμε μια ακόμη στρώση από μπισκότα και ότι κρέμα περισσέψει την απλώνουμε μαζί με τις υπόλοιπες μπανάνες και τα καλύπτουμε με μία τελική στρώση Πτι-Μπερ.

5

Για την επικάλυψη:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Όσο η σοκολάτα είναι ακόμη ρευστή προσθέτουμε άχνη ζάχαρη, βούτυρο, βανίλια, γάλα, πραλίνα. Όλα αυτά τα χτυπάμε σε μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

6

Τέλος, περιχύνουμε το γλυκό με την επικάλυψη σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και απολαμβάνουμε.

Πηγή: diatrofi.gr