Μπισκοτένια Πάβλοβα με Πτι ΜπερΠαπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την ψημένη μαρέγκα
Για την κρέμα
Για τη sauce σοκολάτας
Βάζουμε σε έναν μεταλλικό κάδο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας επάνω σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Συμπληρώνουμε το λεμόνι και το λάιμ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε λίγο και κατεβάζουμε. Ανακατεύουμε μέσα στη μαρέγκα τα κομμένα Πτι Μπερ και απλώνουμε σε λαδόχαρτα, σχηματίζοντας δυο δίσκους 24 εκ. Ψήνουμε για 70 λεπτά στους 130⁰C.
Βράζουμε το γάλα και παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν. Συμπληρώνουμε στα αυγά το κορν φλάουρ και λίγο λίγο μέρος από το καυτό γάλα, μέχρι να γίνει χυλός. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και φέρνουμε σε βρασμό για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε τα αρωματικά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάμε μέσα σε μια κατσαρόλα τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος επάνω σε καυτό νερό (μπεν μαρί), σχηματίζοντας μια βελούδινη πηχτή σάλτσα σοκολάτας.
Για το χτίσιμο της τούρτας απλώνουμε στη μια βάση της μαρέγκας τη μισή κρέμα, καπακώνουμε με το δεύτερο δίσκο ψημένης μαρέγκας και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Περιχύνουμε τη σάλτσα λευκής σοκολάτας και στολίζουμε την επιφάνεια με μπισκότα.