Μπισκοτένια Πάβλοβα με Πτι ΜπερΠαπαδοπούλου

105 ΛΕΠΤΑ
16-20 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την ψημένη μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου (καλά σπασμένα)

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και από ένα λάιμ

Για τη sauce σοκολάτας

  • 240 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε σε έναν μεταλλικό κάδο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας επάνω σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Συμπληρώνουμε το λεμόνι και το λάιμ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε λίγο και κατεβάζουμε. Ανακατεύουμε μέσα στη μαρέγκα τα κομμένα Πτι Μπερ και απλώνουμε σε λαδόχαρτα, σχηματίζοντας δυο δίσκους 24 εκ. Ψήνουμε για 70 λεπτά στους 130⁰C.

2

Βράζουμε το γάλα και παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν. Συμπληρώνουμε στα αυγά το κορν φλάουρ και λίγο λίγο μέρος από το καυτό γάλα, μέχρι να γίνει χυλός. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και φέρνουμε σε βρασμό για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε τα αρωματικά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

3

Σπάμε μέσα σε μια κατσαρόλα τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος επάνω σε καυτό νερό (μπεν μαρί), σχηματίζοντας μια βελούδινη πηχτή σάλτσα σοκολάτας.

4

Για το χτίσιμο της τούρτας απλώνουμε στη μια βάση της μαρέγκας τη μισή κρέμα, καπακώνουμε με το δεύτερο δίσκο ψημένης μαρέγκας και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Περιχύνουμε τη σάλτσα λευκής σοκολάτας και στολίζουμε την επιφάνεια με μπισκότα.