Μπάρες με μπισκότα Μιράντα και φράουλα

15' ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα 30% λιγότερη ζάχαρη

Υλικά

  • 1 πακέτο (250 γρ.) μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη  (140 γρ. μπισκότα τριμμένα + 26 μπισκότα για κάλυψη πάνω – κάτω)
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα  
  • 60 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα 
  • μια πρέζα αλάτι 

Για τη διακόσμηση: 

  • 13 μέτριες φράουλες 
  • Έτοιμο λευκό γλάσο  
  • Σταγόνες σοκολάτας  
  • Σιρόπι φράουλας 

TIP

Προαιρετικά: διακοσμείτε με λίγο σιρόπι φράουλας. 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο Μιράντα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.  

2

Σε ένα ταψάκι ή φόρμα για κέικ μακρόστενη, που έχουμε στρώσει λίγο χαρτί ψησίματος, στρώνουμε 13 μπισκότα Μιράντα το ένα δίπλα στο άλλο, προσθέτουμε τη κρέμα λευκής σοκολάτας – μπισκότο και καλύπτουμε με μπισκότα Μιράντα.  

3

Το βάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Κόβουμε τις μπάρες και τις διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος για τουλάχιστον μια εβδομάδα.  

4

Επίσης μπορείτε να τις φυλάξετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα μήνα 

5

Λίγο πριν το σερβίρισμα διακοσμείτε μαζί με το παιδί, με φράουλες για κεφαλάκι, έτοιμο λευκό γλάσο και σοκολατάκια για τα ματάκια. Σταθεροποιείτε τη φράουλα πάνω στη μπάρα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.