Μπάρες carrot cake με Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Xωρίς Γλουτένη με Πορτοκάλι
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τις μπάρες carrot cake
200 γρ. καρότα, τριμμένα
100 γρ. βασιλικούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
150 γρ. Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Xωρίς Γλουτένη με Πορτοκάλι, θρυμματισμένα
75 γρ. ινδοκάρυδο
60 γρ. καρύδια, αλεσμένα
40 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
70 γρ. λάδι καρύδας ή βούτυρο, λιωμένο
1 ½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
Για την κρέμα τυριού
150 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι καρύδας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. ινδοκάρυδο
Για την επικάλυψη
8-10 Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Xωρίς Γλουτένη με Πορτοκάλι
- Μπορούμε το μείγμα να το πλάσουμε σε μπαλίτσες και να φτιάξουμε απολαυστικά τρουφάκια. - Στις μπάρες μπορούμε να προσθέσουμε και 50 γρ. αποξηραμένα φρούτα, ταιριάζει πολύ το βερίκοκο και ο ανανάς.
Η κρέμα τυριού
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για 1’ και τοποθετούμε την κρέμα τυριού στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Οι μπάρες carrot cake
Πατάμε καλά τα καρότα σε ένα τρυπητό σουρωτήρι για να φύγουν τα περιττά υγρά.
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10’.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τους χουρμάδες, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και τα μπαχαρικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα,το ινδοκάρυδο, τα καρύδια & το υγρό μείγμα με χουρμάδες που ετοιμάσαμε και τα μπισκότα πορτοκάλι χωρίς γλουτένη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα σκεύος 20x20 και απλώνουμε το μείγμα καρότου με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Απλώνουμε το frosting που ετοιμάσαμε σε όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε την επιφάνεια με τριμμένα Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Xωρίς Γλουτένη με Πορτοκάλι.
Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, κόβουμε τις μπάρες σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.