Μπάρες από λευκή σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

20 ΛΕΠΤΑ
12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 400 γρ. μπισκότα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 240 γρ. άσπρη σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν-μαρί
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση Συνταγής

1

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά.

2

Το ανακατεύουμε με την άχνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη κουβερτούρα που πρέπει να είναι στους 38ºC περίπου.

3

Σπάμε τα μπισκότα Πτι – Μπερ και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.

4

Τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψάκι 17×17 και ύψος 4 εκ. και πιέζουμε όλη την επιφάνεια.

6

Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα και άλλη μισή ώρα εκτός ψυγείου και κόβουμε σε ράβδους.