Μωσαϊκό με 2 σοκολάτες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το μωσαϊκό
Για τη διακόσμηση
Λιώνουμε τις σοκολάτες μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.
Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια μέσα σε μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με το ποτό.
Ρίχνουμε το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια στρώνουμε στο πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος της λαδόκολλας και τυλίγουμε σε σχήμα ρολού. Τοποθετούμε αρχικά το ρολό για ½ με 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στη συντήρηση.
Οταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε για λίγο εκτός ψυγείου, το ξετυλίγουμε και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρουί γλασέ και πασπαλίζουμε με κακάο και ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.