Μωσαϊκό με 2 σοκολάτες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Image of author Αντωνία Κατή

Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

20 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για το μωσαϊκό

  • 1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου 225 γρ.
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)
  • 150 γρ. φουντούκια (χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα)
  • 200 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, cranberries (κράνμπερις), πορτοκάλι κ.ο.κ )
  • 1 ποτηράκι κονιάκ ή γλυκό σαμιώτικο κρασί

Για τη διακόσμηση

  • Μερικά φρουί γλασέ
  • Λίγο κακάο
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Λιώνουμε τις σοκολάτες μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.

2

Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια μέσα σε μεγάλο μπολ  και τα περιχύνουμε με το ποτό.

3

Ρίχνουμε το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

4

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια στρώνουμε στο πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα.
 Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος της λαδόκολλας και τυλίγουμε σε σχήμα ρολού. Τοποθετούμε αρχικά το ρολό για ½ με 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στη συντήρηση.

5

Οταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε για λίγο εκτός ψυγείου, το ξετυλίγουμε και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρουί γλασέ και πασπαλίζουμε με κακάο και ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.