Μιλκ σέικ σοκολάτας με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

20 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για το παγωτό σοκολάτας

  • 400 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα (2 τεμ.)
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το μιλκσέικ

  • 1800 γρ. παγωτό
  • 1125 γρ. κρύο γάλα
  • 450 γρ. τριμμένο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.

2

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ έως ότου να σφίξει. Ομογενοποιούμε τα υλικά μας απαλά με μια κουτάλα και μετά τα βάζουμε στην παγωτομηχανή.

3

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και στη συνέχεια στην κατάψυξη για 3 ώρες. Ενδιάμεσα, κάθε μία ώρα περίπου, βγάζουμε και ανακατεύουμε το μείγμα για να αποφύγουμε την κρυσταλλοποίηση.

4

Βάζουμε το παγωτό με το γάλα σε μπλέντερ να ομογενοποιηθούν καλά και στο τέλος προσθέτουμε το μπισκότο.

*Εάν δεν θέλουμε να φτιάξουμε δικό μας παγωτό, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας και να ακολουθήσουμε τα βήματα για την παρασκευή του μιλκ σέικ.