Μήλα γεμιστά με βρώμη, σταφίδες και Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το σερβίρισμα
Μπορούμε να προσθέσουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας (μαστίχα, γαρίφαλο, αρμπαρόριζα κλτ.) Εκτός από σταφίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψιλοκομμένους χουρμάδες.
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στον χυμό του πορτοκαλιού για 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρώντας το εσωτερικό και το καπάκι τους ώστε να τα γεμίσουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, τις σταφίδες με το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τα μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης θρυμματισμένα.
Γεμίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε στενό πυρίμαχο (με καπάκι) σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο, γεμίζουμε με 100ml νερό και τα καλύπτουμε με το καπάκι.
Ψήνουμε τα μήλα για 40-45 λεπτά στους 180ο C και τα σερβίρουμε με γιαούρτι και κανέλα.