Μήλα γεμιστά με βρώμη, σταφίδες και Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

60 ΛΕΠΤΑ
5 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

  • 5 μήλα
  • 80 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • 1 κ.σ. ξανθές σταφίδες
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½  κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 100ml χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Κανέλα

TIP

Μπορούμε να προσθέσουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας (μαστίχα, γαρίφαλο, αρμπαρόριζα κλτ.) Εκτός από σταφίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψιλοκομμένους χουρμάδες.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στον χυμό του πορτοκαλιού για 10 λεπτά.

2

Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρώντας το εσωτερικό και το καπάκι τους ώστε να τα γεμίσουμε.

3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, τις σταφίδες με το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τα μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης θρυμματισμένα.

4

Γεμίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε στενό πυρίμαχο (με καπάκι) σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο, γεμίζουμε με 100ml νερό και τα καλύπτουμε με το καπάκι.

5

Ψήνουμε τα μήλα για 40-45 λεπτά στους 180ο C και τα σερβίρουμε με γιαούρτι και κανέλα.