Μήλα γεμιστά με βρώμη, σταφίδες και Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

60 ΛΕΠΤΑ
5 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

  • 5 μήλα
  • 80 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ χωρίς ζάχαρη
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • 1 κ.σ. ξανθές σταφίδες
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½  κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 100ml χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Κανέλα

TIP

Μπορούμε να προσθέσουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας (μαστίχα, γαρίφαλο, αρμπαρόριζα κλτ.) Εκτός από σταφίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψιλοκομμένους χουρμάδες.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στον χυμό του πορτοκαλιού για 10 λεπτά.

2

Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρώντας το εσωτερικό και το καπάκι τους ώστε να τα γεμίσουμε.

3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, τις σταφίδες με το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τα μπισκότα θρυμματισμένα.

4

Γεμίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε στενό πυρίμαχο (με καπάκι) σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο, γεμίζουμε με 100ml νερό και τα καλύπτουμε με το καπάκι.

5

Ψήνουμε τα μήλα για 40-45 λεπτά στους 180ο C και τα σερβίρουμε με γιαούρτι και κανέλα.

Δείτε ακόμη

Banner for Cheesecake με λάιμ, μέλι και Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Cheesecake με λάιμ, μέλι και Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Banner for Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου

Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου