Κρέπες με κρέμα μπανάνα, σοκολάτα και Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

60 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα 30% λιγότερη ζάχαρη

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 440ml γάλα
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μέλι

Για την κρέμα μπανάνα-μπισκότο

  • 150 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη
  • 200 γρ. μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1-2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος

TIP

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε και λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το μέλι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

2

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.

3

Βάζουμε τις μπανάνες, τη ζάχαρη καρύδας και το νερό σε ένα τηγάνι και καραμελώνουμε τις μπανάνες, σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

4

Μόλις κρυώσουν οι μπανάνες, προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα, τα φουντούκια, και ανακατεύουμε.

5

Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.

6

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε όσο μείγμα χρειάζεται ώστε να φτιάξουμε όμοιες κρέπες.

7

Ψήνουμε τις κρέπες όσο χρειαστεί και από τις δύο πλευρές.

8

Σε μια πιατέλα κάνουμε στρώσεις τις κρέπες με την κρέμα μπισκότου και σοκολάτας, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

9

Σερβίρουμε τις κρέπες πασπαλισμένες με θρυμματισμένο μπισκότο.

Δείτε ακόμη

Banner for Μιράντα με φράουλες

Μιράντα με φράουλες

Banner for Cream Crackers Παπαδοπούλου με άλειμμα πραλίνας φουντουκιού, μπανάνα και φράουλα

Cream Crackers Παπαδοπούλου με άλειμμα πραλίνας φουντουκιού, μπανάνα και φράουλα