Κρέπες με κρέμα μπανάνα, σοκολάτα και Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

60 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα 30% λιγότερη ζάχαρη

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 440ml γάλα
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μέλι

Για την κρέμα μπανάνα-μπισκότο

  • 150 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη
  • 200 γρ. μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1-2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος

TIP

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε και λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το μέλι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

2

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.

3

Βάζουμε τις μπανάνες, τη ζάχαρη καρύδας και το νερό σε ένα τηγάνι και καραμελώνουμε τις μπανάνες, σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

4

Μόλις κρυώσουν οι μπανάνες, προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα, τα φουντούκια, και ανακατεύουμε.

5

Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.

6

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε όσο μείγμα χρειάζεται ώστε να φτιάξουμε όμοιες κρέπες.

7

Ψήνουμε τις κρέπες όσο χρειαστεί και από τις δύο πλευρές.

8

Σε μια πιατέλα κάνουμε στρώσεις τις κρέπες με την κρέμα μπισκότου και σοκολάτας, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

9

Σερβίρουμε τις κρέπες πασπαλισμένες με θρυμματισμένο μπισκότο.