Κορμός με κάστανο και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

60 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 3 αυγά
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. σκόνη κακάο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. γλυκό πουρέ κάστανου
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 150 γρ. σπασμένα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου

Για την επικάλυψη

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη

TIP

Πάντα να τυλίγετε το γλυκό όταν είναι ζεστό γιατί είναι πιο εύκολο και δεν χαλάει το σχήμα του.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για το παντεσπάνι, απλώνουμε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί λαδόκολλα και βουτυρώνουμε.

2

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν παχύρρευστα και κρεμώδη. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη κακάο και τα ανακατεύουμε προσεκτικά με σπάτουλα μέσα στο μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί ισόπαχα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά.

3

Όταν το ψημένο παντεσπάνι είναι ακόμα ζεστό και μαλακό, το τουμπάρουμε σε μια νέα λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη. Το τυλίγουμε μαζί με τη λαδόκολλα, ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά. Το σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

4

Για τη γέμιση αναμειγνύουμε τον πουρέ από κάστανο μαζί με την κανέλα και τη ζάχαρη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το μέλι και το μείγμα με τον πουρέ κάστανο. Ξεδιπλώνουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε τη γέμιση και τρίμματα Πτι-Μπερ. Προσεκτικά το ξανατυλίγουμε, χωρίς τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

5

Για την επικάλυψη, λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει. Συμπληρώνουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και την κρύα σοκολάτα.

6

Κόβουμε το 1/4 του κορμού κατά μήκος υπό γωνία, ώστε να σχηματίσουμε ένα κλαδί. Το τοποθετούμε στο πλάι, χρησιμοποιώντας την επικάλυψη για να το κρατήσουμε σταθερό.

7

Απλώνουμε το γλάσο επάνω στον κορμό και στο κλαδί και με ένα πιρούνι δίνουμε το εφέ του φλοιού δέντρου. Πασπαλίζουμε επάνω ζάχαρη άχνη. Διακοσμούμε με ξύσματα σοκολάτας, ζαχαρόπαστα σε σχήμα γκι, φρέσκα φρούτα ή οτιδήποτε μας αρέσει.