Κορμός λευκής σοκολάτας με μύρτιλα, βατόμουρα και Πτι Μπερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τον κορμό
Για τη σως βατόμουρο
Για τη διακόσμηση
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Πολτοποιούμε τα βατόμουρα με ένα πιρούνι. Τα μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εάν το νερό εξατμίζεται πολύ γρήγορα, προσθέτουμε.
Την επόμενη, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στη φόρμα μας (σε μακρόστενη φόρμα για κέικ μήκους 26 εκ.) και το σταθεροποιούμε με βούτυρο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της λιωμένης λευκής σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Πτι Μπερ, τα ραντίζουμε με κονιάκ ή ρούμι και τα ρίχνουμε στο μείγμα της λευκής σοκολάτας με τα φρούτα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα μας και το πιέζουμε ελαφρά. Καταψύχουμε για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε.
Στολίζουμε με ολόκληρα μπισκότα τα οποία σταθεροποιούμε επάνω στο κορμό με λίγο βούτυρο.
Πριν το σερβίρισμα, διακοσμούμε με τη σως βατόμουρο, φρέσκα μύρτιλα και βατόμουρα.