Κορμός λευκής σοκολάτας με μύρτιλα, βατόμουρα και Πτι Μπερ

180 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τον κορμό

  • 250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου + 12 μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου για την κάλυψη του κορμού εξωτερικά
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 gr βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωμάτιου
  • 65 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • 120 γρ. μύρτιλα
  • 60 γρ. βατόμουρα

Για τη σως βατόμουρο

  • 250 γρ. βατόμουρα
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για τη διακόσμηση

  • Μύρτιλα & βατόμουρα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

2

Πολτοποιούμε τα βατόμουρα με ένα πιρούνι. Τα μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εάν το νερό εξατμίζεται πολύ γρήγορα, προσθέτουμε.

3

Την επόμενη, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στη φόρμα μας (σε μακρόστενη φόρμα για κέικ μήκους 26 εκ.) και το σταθεροποιούμε με βούτυρο.

4

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της λιωμένης λευκής σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε.

5

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Πτι Μπερ, τα ραντίζουμε με κονιάκ ή ρούμι και τα ρίχνουμε στο μείγμα της λευκής σοκολάτας με τα φρούτα και ανακατεύουμε.

6

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα μας και το πιέζουμε ελαφρά. Καταψύχουμε για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε.

7

Στολίζουμε με ολόκληρα μπισκότα τα οποία σταθεροποιούμε επάνω στο κορμό με λίγο βούτυρο.

8

Πριν το σερβίρισμα, διακοσμούμε με τη σως βατόμουρο, φρέσκα μύρτιλα και βατόμουρα.