Κορμός λευκής σοκολάτας με Caprice Παπαδοπούλου
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Τεμαχίζουμε τη λευκή κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αδειάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια και το αλάτι.
Χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 25 εκ. x 10 εκ. ή εναλλακτικά τυλίγουμε με μεμβράνη μια κανονική φόρμα για κέικ.
Καλύπτουμε τη βάση με Caprice Παπαδοπούλου.
Σπάμε τα υπόλοιπα Caprice Παπαδοπούλου με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3-4 ώρες.
Τέλος, ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.