Κέικ μπισκότου χωρίς ψήσιμο με Μιράντα
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το κακάο, το μέλι, την τριμμένη κανέλα, και λίγο πριν έρθουν σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει με τη ζέστη του μείγματος και προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου.
Σε μακρόστενη φόρμα για κείκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε στον πάτο 7 μπισκότα στη σειρά και ρίχνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να σκεπαστεί η πρώτη στρώση.
Στρώνουμε άλλα 7 μπισκότα, καλύπτουμε και τη δεύτερη στρώση με το μείγμα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την τρίτη στρώση.
Ρίχνουμε από πάνω τα λεπτοκομμένα αμύγδαλα και καλύπτουμε με όσο μείγμα σοκολάτας μας έχει μείνει.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και συντηρούμε στην κατάψυξη.