Κέικ μπισκότου χωρίς ψήσιμο με Μιράντα

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

30 ΛΕΠΤΑ
10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα κλασικά

Υλικά

  • 21 μπισκότα Μιράντα
  • 120 ml γάλα 1,5%
  • 5 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένα αμύγδαλα)
  • 1️ κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • 90 γρ. μαύρη σοκολάτα (65% κακάο)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 30 γρ. αμύγδαλα λεπτοκομμένα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το κακάο, το μέλι, την τριμμένη κανέλα, και λίγο πριν έρθουν σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει με τη ζέστη του μείγματος και προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου.

2

Σε μακρόστενη φόρμα για κείκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε στον πάτο 7 μπισκότα στη σειρά και ρίχνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να σκεπαστεί η πρώτη στρώση.

3

Στρώνουμε άλλα 7 μπισκότα, καλύπτουμε και τη δεύτερη στρώση με το μείγμα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την τρίτη στρώση.

4

Ρίχνουμε από πάνω τα λεπτοκομμένα αμύγδαλα και καλύπτουμε με όσο μείγμα σοκολάτας μας έχει μείνει.

5

Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και συντηρούμε στην κατάψυξη.

Δείτε ακόμη

Banner for Καλαθάκι από Μιράντα με γιαούρτι και φρούτα

Καλαθάκι από Μιράντα με γιαούρτι και φρούτα

Banner for KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο