Κέικ κινόας με frosting κάστανο και Πτι Μπερ με αλεύρι ολικής & μαύρη σοκολάτα
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το κέικ κινόας
Για το frosting
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά σε βραστό νερό, τους σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το corn flour, το baking powder, το κακάο, αλάτι, ρίχνουμε στο μείγμα χουρμάδων και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σε τσέρκι, στρώνουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα, τη ρίχνουμε σε ένα μπόλ μαζί με τα βρασμένα κάστανα και το γάλα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
Σπάμε σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε στο μείγμα 4 από τα 10 μπισκότα, ανακατεύουμε με κουτάλι, απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ κινόας και βυθίζουμε τα υπόλοιπα 6 μπισκότα σπασμένα σε μεγαλύτερα κομμάτια.
Γαρνίρουμε με το έξτρα τριμμένο κάστανο.