Υλικά
Για το κέικ κινόας
- 1 ½ κούπα μαγειρεμένη κινόα
- 200 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 4 κ.σ. λάδι καρύδας
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. corn flour
- 3 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 1 κ.σ. baking powder
- Λίγο αλάτι
Για το frosting
- 40 ml φυτικό γάλα
- 80 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 10 μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Πτι Μπερ με αλεύρι ολικής άλεσης & μαύρη σοκολάτα
- 80 γρ. βρασμένα κάστανα
- 2-3 έξτρα τριμμένα κάστανα για γαρνίρισμα
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά σε βραστό νερό, τους σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το corn flour, το baking powder, το κακάο, αλάτι, ρίχνουμε στο μείγμα χουρμάδων και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε σε τσέρκι, στρώνουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα, τη ρίχνουμε σε ένα μπόλ μαζί με τα βρασμένα κάστανα και το γάλα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
- Σπάμε σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε στο μείγμα 4 από τα 10 μπισκότα, ανακατεύουμε με κουτάλι, απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ κινόας και βυθίζουμε τα υπόλοιπα 6 μπισκότα σπασμένα σε μεγαλύτερα κομμάτια.
- Γαρνίρουμε με το έξτρα τριμμένο κάστανο.
Δείτε ακόμη
Μους σοκολάτας με Πτι Μπερ ολικής και επικάλυψης μαύρης σοκολάτας