Κέικ κινόας με frosting κάστανο και Πτι Μπερ με αλεύρι ολικής & μαύρη σοκολάτα

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

45 ΛΕΠΤΑ
12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ ολικής άλεσης & επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Υλικά

Για το κέικ κινόας

  • 1 ½ κούπα μαγειρεμένη κινόα
  • 200 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 4 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. corn flour
  • 3 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • 1 κ.σ. baking powder
  • Λίγο αλάτι

Για το frosting

  • 40 ml φυτικό γάλα
  • 80 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 10 μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Πτι Μπερ με αλεύρι ολικής άλεσης & μαύρη σοκολάτα
  • 80 γρ. βρασμένα κάστανα
  • 2-3 έξτρα τριμμένα κάστανα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά σε βραστό νερό, τους σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το corn flour, το baking powder, το κακάο, αλάτι, ρίχνουμε στο μείγμα χουρμάδων και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

4

Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.

5

Αδειάζουμε σε τσέρκι, στρώνουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.

6

Λιώνουμε τη σοκολάτα, τη ρίχνουμε σε ένα μπόλ μαζί με τα βρασμένα κάστανα και το γάλα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.

7

Σπάμε σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε στο μείγμα 4 από τα 10 μπισκότα, ανακατεύουμε με κουτάλι, απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ κινόας και βυθίζουμε τα υπόλοιπα 6 μπισκότα σπασμένα σε μεγαλύτερα κομμάτια.

8

Γαρνίρουμε με το έξτρα τριμμένο κάστανο.

Δείτε ακόμη

Banner for Μους σοκολάτας με Πτι Μπερ ολικής και επικάλυψης μαύρης σοκολάτας

Μους σοκολάτας με Πτι Μπερ ολικής και επικάλυψης μαύρης σοκολάτας

Banner for Cookie pops με μπισκότα Μιράντα

Cookie pops με μπισκότα Μιράντα