Υγιεινές κρέπες με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

20 ΛΕΠΤΑ
10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

  • 20 Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • 20 γρ. corn flour
  • 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 3 αυγά
  • 240 ml γάλα 1,5%
  • 2 μπανάνες σε φετάκια
  • 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. μέλι & 40 γρ. τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το corn flour, το κακάο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

2

Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές πηχτό μείγμα και να διαλυθεί τελείως το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς.

3

Με ένα scoop παγωτού ή με κουτάλα παίρνουμε 60 γρ. μείγματος, το ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρνώντας την κρέπα μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι. Προαιρετικά με ένα πινέλο αλείφουμε το τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία πριν ρίξουμε κάθε φορά το μείγμα.

4

Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με 2 Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης, καρύδια, φετάκια μπανάνας και αναλόγως με ό,τι προτιμούμε, είτε κουβερτούρα είτε μέλι.

Δείτε ακόμη

Banner for Βραχάκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης

Βραχάκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης

Banner for Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ

Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ