Υγιεινές κρέπες με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το corn flour, το κακάο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές πηχτό μείγμα και να διαλυθεί τελείως το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς.
Με ένα scoop παγωτού ή με κουτάλα παίρνουμε 60 γρ. μείγματος, το ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρνώντας την κρέπα μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι. Προαιρετικά με ένα πινέλο αλείφουμε το τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία πριν ρίξουμε κάθε φορά το μείγμα.
Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με 2 Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης, καρύδια, φετάκια μπανάνας και αναλόγως με ό,τι προτιμούμε, είτε κουβερτούρα είτε μέλι.