Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
2 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
2 φακελάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη με 500 ml νερό το καθένα (250 καυτό και 250 κρύο)
700 γρ. γιαούρτι 2%
Άλλα 2 φακελάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη με 700 ml νερό το καθένα (350 καυτό και 350 κρύο) για τη στρώση από πάνω
Διαλύουμε 2 φακελάκια σκόνη ζελέ χωρίς ζάχαρη σε 250 ml καυτό νερό και προσθέτουμε 250 ml κρύο νερό. Ρίχνουμε σταδιακά στο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε πυρέξ ή σε ταψί απλώνουμε ένα πακέτο Πτι Μπερ χωρίς ζάχαρη σε 2 στρώσεις.
Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού-ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε 2 ακόμα στρώσεις με Πτι Μπερ. Ανακατεύουμε 2 φακελάκια σκόνη ζελέ χωρίς ζάχαρη σε 350 ml καυτό νερό και προσθέτουμε 350 ml κρύο νερό. Ρίχνουμε πάνω από τη δεύτερη στρώση Πτι Μπερ το ζελέ και επαναφέρουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να πήξει.