Γλυκό ψυγείου σοκολάτα–πορτοκάλι με Πτι Μπερ

Image of author Μαρίνα Ζαχαράκη

Από την Μαρίνα Ζαχαράκη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

120 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 600 ml γάλα φυτικό
  • 5 κ. σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου
  • 3 κ. σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 2 γεμάτες κ. σ. στέβια
  • μισή κουβερτούρα σοκολάτα
  • 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 πακέτο κλασικά μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου

Πηγή: diatrofi.gr

Εκτέλεση Συνταγής

1

Επιλέγουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε μία στρώση μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου, αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στο γάλα.

Προσοχή! Δεν αφήνουμε να μουλιάσει το μπισκότο.

2

Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.

3

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη/σύρμα.

4

Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και 1 κ. σ. από τη στέβια

5

Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

6

Στρώνουμε στο πυρεξ, πάνω από τη βάση την κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη δεύτερη.

7

Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ποσότητα στέβια και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη/σύρμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.

8

Στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.

9

Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά οι κρέμες και να δέσουν.