Γλυκό ψυγείου σοκολάτα–πορτοκάλι με Πτι Μπερ
Από την Μαρίνα Ζαχαράκη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Μαρίνα Ζαχαράκη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Πηγή: diatrofi.gr
Επιλέγουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε μία στρώση μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου, αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στο γάλα.
Προσοχή! Δεν αφήνουμε να μουλιάσει το μπισκότο.
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη/σύρμα.
Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και 1 κ. σ. από τη στέβια
Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στρώνουμε στο πυρεξ, πάνω από τη βάση την κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη δεύτερη.
Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ποσότητα στέβια και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη/σύρμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.
Στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά οι κρέμες και να δέσουν.