Γλυκό ψυγείου σοκολάτα–πορτοκάλι με Πτι Μπερ

Image of author Μαρίνα Ζαχαράκη

Από την Μαρίνα Ζαχαράκη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

120 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 600 ml γάλα φυτικό
  • 5 κ. σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου
  • 3 κ. σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 2 γεμάτες κ. σ. στέβια
  • μισή κουβερτούρα σοκολάτα
  • 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 πακέτο κλασικά μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου

Πηγή: diatrofi.gr

Εκτέλεση Συνταγής

1

Επιλέγουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε μία στρώση μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου, αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στο γάλα.

Προσοχή! Δεν αφήνουμε να μουλιάσει το μπισκότο.

2

Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.

3

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη/σύρμα.

4

Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και 1 κ. σ. από τη στέβια

5

Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

6

Στρώνουμε στο πυρεξ, πάνω από τη βάση την κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη δεύτερη.

7

Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ποσότητα στέβια και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη/σύρμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.

8

Στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.

9

Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά οι κρέμες και να δέσουν.

Δείτε ακόμη

Banner for Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Banner for KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο