Φρουτένια με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για το γαρνίρισμα
Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα σπασμένα μπισκότα και το μέλι. Ντύνουμε με μεμβράνη ένα τσέρκι 22 εκ. και στρώνουμε στη βάση το μείγμα του μπισκότου.
Για την προετοιμασία της κρέμας, που πραγματοποιούμε παράλληλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη μαστίχα, ενώ βράζουμε το γάλα. Προσθέτουμε λίγο καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει χυλός.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το γιαούρτι και τις ζελατίνες που έχουμε μαλακώσει πρώτα μέσα σε κρύο νερό. Χτυπάμε με το σύρμα να γίνει μια υπέροχη λεία κρέμα και αδειάζουμε επάνω στη βάση του μπισκότου.
Παγώνουμε και όταν δέσει ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φρούτα. Προαιρετικά, περιχύνουμε με σιρόπι από γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Μπορείτε, για το γαρνίρισμα, να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη φρούτων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.