Εύκολη τάρτα λάιμ με Γεμιστά λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα λάιμ
Για το σερβίρισμα
Αν θέλετε να δώσετε πιο «ξινή» γεύση στο γλυκό, αντικαθιστούμε το ¼ της ποσότητα από τον χυμό λάιμ με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα 20 εκ. και με ένα κουτάλι πατάμε πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το χυμό λάιμ και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 1’.
Γεμίζουμε με την κρέμα τη βάση που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις για 15’.
Αφήνουμε την τάρτα 1 ώρα να κρυώσει και μετά την τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Γαρνίρουμε με σαντιγί, διακοσμούμε με τα Γεμιστά μπισκότα Λεμόνι και το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.