Εύκολη τάρτα λάιμ με Γεμιστά λεμόνι

220 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα λεμονιού

Υλικά

Για τη βάση

  • 14 Γεμιστά Λεμόνι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (1 πακέτο)
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα λάιμ

  • 140 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 2 κ.σ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα, κρύο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, κρύο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλλίνη

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. σαντιγί, άγλυκη
  • 4 Γεμιστά Λεμόνι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • Ξύσμα λάιμ

TIP

Αν θέλετε να δώσετε πιο «ξινή» γεύση στο γλυκό, αντικαθιστούμε το ¼ της ποσότητα από τον χυμό λάιμ με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

2

Στρώνουμε το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα 20 εκ. και με ένα κουτάλι πατάμε πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

4

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το χυμό λάιμ και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 1’.

5

Γεμίζουμε με την κρέμα τη βάση που ετοιμάσαμε.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις για 15’.

7

Αφήνουμε την τάρτα 1 ώρα να κρυώσει και μετά την τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

8

Γαρνίρουμε με σαντιγί, διακοσμούμε με τα Γεμιστά μπισκότα Λεμόνι και το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.