Energy balls με Γεμιστά λεμόνι και Γεμιστά πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τα energy balls
6 Γεμιστά Λεμόνι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
6 Γεμιστά Πορτοκάλι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
100 γρ. ωμά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
120 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
3 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
40 γρ. μέλι ( ή αγαύη)
40 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ινδοκάρυδο
2 Γεμιστά Λεμόνι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
2 Γεμιστά Πορτοκάλι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αμυγδαλοβούτυρο με άλλα βούτυρα ξηρών καρπών ή ταχίνι. Εκτός από βερίκοκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βασιλικούς χουρμάδες οι οποίοι δεν χρειάζονται μούλιασμα.
Σε ένα μπολ με ζεστό νερό μουλιάζουμε τα βερίκοκα για 15’, ώστε να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο μπολ προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, το αμυγδαλοβούτυρο, την κανέλα, το τζίντζερ, το μέλι και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε μπαλίτσες.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης (τριμμένα μπισκότα και ινδοκάρυδο), και ρολάρουμε μέσα τις μπαλίτσες.
Διατηρούμε τα energy balls σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα καταναλώσουμε.