Ελαφρύ μπανόφι με γιαούρτι και Γεμιστά Μπανάνα

15' ΛΕΠΤΑ
4 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με κρέμα μπανάνα Product Image of Mini Γεμιστά με γεύση σοκολάτα

Υλικά

8 Γεμιστά Μπανάνα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. μασκαρπόνε
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή ελάχιστη βανιλλίνη

Για την καραμέλα
100 γρ. σιρόπι σφένδαμου
1 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο

Για το σερβίρισμα
4 Γεμιστά Μπανάνα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
6 MiniΓεμιστά Σοκολάτας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

TIP

- Αντί για καραμέλα σφενδάμου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη καραμέλα dulce de leche - Το μασκαρπόνε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άγλυκη σαντιγί

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το σιρόπι σφένδαμου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 2’.

2

Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

3

Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε για να αφρατέψει, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

4

Σε 4 ποτήρια σπάμε σε κομμάτια τα μπισκότα και κάνουμε στρώσεις από κρέμα, μπανάνες και καραμέλα.

5

Διακοσμούμε με τα MiniΓεμιστά Σοκολάτας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Μπανανο-σοκολατένια ταρτάκια με ολόκληρα Γεμιστά μπισκότα

Μπανανο-σοκολατένια ταρτάκια με ολόκληρα Γεμιστά μπισκότα

Banner for Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ

Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ