Ελαφρύ μπανόφι με γιαούρτι και Γεμιστά Μπανάνα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
8 Γεμιστά Μπανάνα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. μασκαρπόνε
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή ελάχιστη βανιλλίνη
Για την καραμέλα
100 γρ. σιρόπι σφένδαμου
1 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
Για το σερβίρισμα
4 Γεμιστά Μπανάνα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
6 MiniΓεμιστά Σοκολάτας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- Αντί για καραμέλα σφενδάμου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη καραμέλα dulce de leche - Το μασκαρπόνε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άγλυκη σαντιγί
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το σιρόπι σφένδαμου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 2’.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε για να αφρατέψει, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Σε 4 ποτήρια σπάμε σε κομμάτια τα μπισκότα και κάνουμε στρώσεις από κρέμα, μπανάνες και καραμέλα.
Διακοσμούμε με τα MiniΓεμιστά Σοκολάτας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και σερβίρουμε.