Δροσερή κρέμα μαστίχας με κόκκινα φρούτα και Πτι-Μπερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την κρέμα μαστίχα
Για το σιρόπι
Για το στήσιμο του γλυκού
Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Για την κρέμα μαστίχας
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τα 120 γρ. κρέμα γάλακτος με την γλυκόζη μέχρι να αχνίσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε. Όσο είναι ζεστό το μείγμα το αδειάζουμε πάνω από την λευκή σοκολάτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
Τέλος, προσθέτουμε και τα 170 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Αφού έχει παγώσει καλά στο ψυγείο μεταφέρουμε την κρέμα στο κάδο του μίξερ και με το σύρμα την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί.
Για το στήσιμο του γλυκού
Τοποθετούμε μία μικρή ποσότητα φρούτων στον πάτο του ποτηριού. Προσθέτουμε μία στρώση κρέμα.
Από πάνω σπάμε τρία μπισκότα τα οποία έχουμε βουτήξει πρώτα για πέντε δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι.
Συνεχίζουμε με κόκκινα φρούτα και μία στρώση κρέμας. Διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα και Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά.