Δροσερή κρέμα μαστίχας με κόκκινα φρούτα και Πτι-Μπερ

380 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την κρέμα μαστίχα

  • 290 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χωρισμένη σε 120 γρ. και 170 γρ.)
  • 2 κ.γ. σιρόπι γλυκόζης
  • 80 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. λικέρ μαστίχας

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. νερό

Για το στήσιμο του γλυκού

  • Κρέμα μαστίχας
  • Σιρόπι
  • 500 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα της αρεσκείας σας
  • 1 πακέτο (225 γρ.) μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. 

2

Για την κρέμα μαστίχας

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τα 120 γρ. κρέμα γάλακτος με την γλυκόζη μέχρι να αχνίσει.

3

Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε. Όσο είναι ζεστό το μείγμα το αδειάζουμε πάνω από την λευκή σοκολάτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

4

Τέλος, προσθέτουμε και τα 170 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.

5

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Αφού έχει παγώσει καλά στο ψυγείο μεταφέρουμε την κρέμα στο κάδο του μίξερ και με το σύρμα την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί.

6

Για το στήσιμο του γλυκού

Τοποθετούμε μία μικρή ποσότητα φρούτων στον πάτο του ποτηριού. Προσθέτουμε μία στρώση κρέμα.

7

Από πάνω σπάμε τρία μπισκότα τα οποία έχουμε βουτήξει πρώτα για πέντε δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι.

8

Συνεχίζουμε με κόκκινα φρούτα και μία στρώση κρέμας. Διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα και Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά. 

 

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Banner for Τούρτα με λεμόνι, μύρτιλο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με λεμόνι, μύρτιλο και Πτι-Μπερ