Cheesecake με λάιμ, μέλι και Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

180 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 90 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 280 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 660 γρ. τυρί κρέμα
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 320 γρ. μέλι
  • 140 ml φρέσκο χυμό λάιμ (3-4 λάιμ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
  • 6 φύλλα ζελατίνης

Για τη διακόσμηση

  • Φρέσκα λάιμ
  • Ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση Συνταγής

1

Θρυμματίζουμε τα 2 πακέτα μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

2

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα (σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ.) μας και σχηματίζουμε μια ομοιόμορφη βάση πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

3

Μουλιάζουμε τα 6 φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά τουλάχιστον.

4

Παίρνουμε το ξύσμα από ένα λάιμ και το κρατάμε σκεπασμένο στο ψυγείο.

5

Σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τον χυμό ελαφρώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μέλι και τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε στύψει. Ανακατεύουμε.

6

Χτυπάμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε το μείγμα 2-3 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ με το μέλι, τη ζάχαρη καρύδας και τη ζελατίνη. Το απλώνουμε στη φόρμα μας και το αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο.

7

Διακοσμούμε με ξύσμα και λεπτές φλούδες λάιμ.