Cheesecake με Digestive Παπαδοπούλου

Image of author Στέλιος Παρλιάρος

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

20 ΛΕΠΤΑ
10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Digestive Κλασικά

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 700 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 200-250 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • μισό πακέτο Digestive για επικάλυψη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.

2

Τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμ. 20×4 εκ.

3

Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

4

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί και την ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα προσθέτοντας σιγά σιγά και την κρέμα γάλακτος ρευστή.

5

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα σαν σφιχτή σαντιγί.

6

Σταματάμε το χτύπημα και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο.

7

Στρώνουμε με μια παλέτα όλη την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.

8

Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια μαχαιριού ή φλόγιστρου ή σεσουάρ.

9

Περιφερειακά γαρνίρουμε με μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου κόβοντας τα στην κάτω πλευρά για να γίνει επίπεδη.

10

Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο.