Cheesecake Φούρνου με Digestive Παπαδοπούλου

105 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Digestive Κλασικά

Υλικά

Για τη βάση με Digestive Παπαδοπούλου

  • 180 γρ. Digestive Παπαδοπούλου
  • 75 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα τυριού

  • 80 γρ. κρόκοι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • ½ λοβός βανίλιας
  • 500 γρ. κρεμώδες τυρί
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 7,5 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 120 γρ. ασπράδια αυγών
  • 40 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Θρυμματίζουμε τα Digestive και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε σε ένα τσέρκι τη βάση (πάχους τουλάχιστον 0,7 εκ.) και πιέζουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 160◦C για 15 λεπτά.

2

Για την κρέμα τυριού σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη έως τους 40◦C. Αποσύρουμε και ομογενοποιούμε πολύ καλά με το τυρί, το ξύσμα και τον χυμό. Ενσωματώνουμε μαλακά το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος, αφού την έχουμε χτυπήσει για να διογκωθεί. Τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, για να γίνουν μαρέγκα και  ενσωματώνουμε μαλακά, ώστε να μη χάσουμε τη διόγκωση.

3

Ψήνουμε στους 160◦C για 1 ώρα περίπου. Πρέπει το μίγμα να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα και να είναι γύρω πιο μαλακό απ’ ό,τι στο κέντρο.

Δείτε ακόμη

Banner for New York Cheesecake με σοκολάτα και Digestive Παπαδοπούλου

New York Cheesecake με σοκολάτα και Digestive Παπαδοπούλου

Banner for Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου

Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου