Cheesecake Φούρνου με Digestive Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση με Digestive Παπαδοπούλου
Για την κρέμα τυριού
Θρυμματίζουμε τα Digestive και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε σε ένα τσέρκι τη βάση (πάχους τουλάχιστον 0,7 εκ.) και πιέζουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 160◦C για 15 λεπτά.
Για την κρέμα τυριού σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη έως τους 40◦C. Αποσύρουμε και ομογενοποιούμε πολύ καλά με το τυρί, το ξύσμα και τον χυμό. Ενσωματώνουμε μαλακά το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος, αφού την έχουμε χτυπήσει για να διογκωθεί. Τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, για να γίνουν μαρέγκα και ενσωματώνουμε μαλακά, ώστε να μη χάσουμε τη διόγκωση.
Ψήνουμε στους 160◦C για 1 ώρα περίπου. Πρέπει το μίγμα να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα και να είναι γύρω πιο μαλακό απ’ ό,τι στο κέντρο.