Σαρλότ λευκής σοκολάτας με πορτοκάλι και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Το γλυκό κρυώνει πιο γρήγορα στην κατάψυξη και βγαίνει πιο εύκολο από τη φόρμα.
Σε μία βαθιά φόρμα 20-22 εκ. αποσπώμενης βάσης, τοποθετούμε λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κάθετα στα τοιχώματα της φόρμας και καλύπτουμε και τη βάση της με μπισκότα. Συμπληρώνουμε τα κενά με σπασμένα μπισκότα.
Χτυπάμε την ζάχαρη, τους κρόκους και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
Λίγο πριν βράσει το γάλα, το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά. Όλο μαζί το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το μείγμα να πήξει.
Σουρώνουμε το μείγμα (σε κωνικό κατά προτίμηση σουρωτήρι) και προσθέτουμε το βούτυρο, το Cointreau, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν η κρέμα κρυώσει την απλώνουμε με σπάτουλα ομοιόμορφα μέσα στην φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Ξεφορμάρουμε όταν πρόκειται να σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού, σταγόνες λευκής σοκολάτας και φέτες καραμελωμένου πορτοκαλιού.