Μπρουσκέτες με Ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου με μους ταραμά & χταπόδι
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
20 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη μους ταραμά
Βάζουμε τον ταραμά με το νερό στο μπλέντερ ή στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει πολύ καλά ο ταραμάς. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Προσθέτουμε το λάδι, λίγο-λίγο, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να πήξει καλά το μείγμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει καλά.
Φρυγανίζουμε εάν θέλουμε τα ψωμάκια. Αλείφουμε με τη μους ταραμά και γαρνίρουμε από πάνω το χταπόδι και τις ελιές.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.