Μπρουσκέτες με Ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου με μους ταραμά & χταπόδι

Image of author Αντωνία Κατή

Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

20 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Χωριανό Πολύσπορο

Υλικά

  • 8 φέτες Ψωμί σε Φέτες Χωριανό Παπαδοπούλου Σταρένιο με 6 Δημητριακά
  • 400 γρ. χταπόδι λαδορίγανη (κομμένο)
  • Μερικές ελιές μαύρες ή καλαμών (ψιλοκομμένες)
  • Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Για τη μους ταραμά

  • 100 γρ. λευκός ταραμάς
  • 300-350 ml απαλό ελαιόλαδο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Λίγο νερό (1 φλιτζανάκι του καφέ)

 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε τον ταραμά με το νερό στο μπλέντερ ή στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει πολύ καλά ο ταραμάς. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το χτυπάμε για λίγο ακόμη.

2

Προσθέτουμε το λάδι, λίγο-λίγο, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να πήξει καλά το μείγμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει καλά.

3

Φρυγανίζουμε εάν θέλουμε τα ψωμάκια. Αλείφουμε με τη μους ταραμά και γαρνίρουμε από πάνω το χταπόδι και τις ελιές.

4

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε ακόμη

Banner for Sandwich με ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου, κοτόπουλο, μοτσαρέλα

Sandwich με ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου, κοτόπουλο, μοτσαρέλα

Banner for Μεσογειακό πρωινό με Ψωμί Αρχαία Σπορά

Μεσογειακό πρωινό με Ψωμί Αρχαία Σπορά