BLT Sandwich με μπέικον μελιτζάνας
Κωνσταντίνος Δήμουλας (beetsme)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Κωνσταντίνος Δήμουλας (beetsme)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
4 φέτες Παπαδοπούλου Χωριανό με αλεύρι ολικής και dinkel
1 μελιτζάνα
1 χούφτα μαρούλι
1 ντομάτα
2 κ.σ. vegan mayo σως
Για τη μαρινάδα
1 ½ κ.σ. σόγια σως
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 ½ κ.γ. υγρός καπνός
1 ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Αν δεν έχουμε υγρό καπνό αντικαθιστούμε με ½ - 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη μελιτζάνα σε πάρα πολύ λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές φέτες κόψουμε τη μελιτζάνα τόσο πιο τραγανό θα βγει το μπέικον.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε πάνω τις φέτες μελιτζάνας και τις αλείφουμε με τη μαρινάδα και απο τις δύο πλευρές.
Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια γυρνάμε τις μελιτζάνες απ την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου. Έχουμε στο νου μας να μη μας καούν. Αν χρειαστεί τις αφήνουμε 5 – 10 λεπτά παραπάνω.
Όταν είναι έτοιμο το μπέικον μελιτζάνας το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να γίνει τραγανό.
Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε πάνω στο Παπαδοπούλου Χωριανό από τη vegan mayo σως, βάζουμε μια – δύο φέτες ντομάτας από πάνω, λίγο μαρούλι, μερικές φέτες από το μπέικον μελιτζάνας και καπακώνουμε με μια ακόμα φέτα χωριανό Παπαδοπούλου.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο σάντουιτς και απολαμβάνουμε!