Black Forest pavlova με βύσσινα και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

30 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 2 βάσεις μαρέγκας για Πάβλοβα διαμέτρου 20 εκ.
  • 500 γρ. βύσσινα κονσέρβας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λικέρ cherry
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 7,5 γρ. άρωμα βανίλιας (Βανιλέτα)
  • 60 γρ. Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου σπασμένα

TIP

Ετοιμάστε τα υλικά και τοποθετήστε τις μαρέγκες λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό, για να είναι τραγανές και απολαυστικές!

Εκτέλεση Συνταγής

1

Στραγγίζουμε τα βύσσινα και κρατάμε το σιρόπι.

2

Σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το σιρόπι της κονσέρβας, τα μισά βύσσινα και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 5-7 λεπτά σε σχετικά δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.

3

Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο νερό. Το προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα με τα βύσσινα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να δέσουν. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

5

Καλύπτουμε τη μία βάση της μαρέγκας με την μισή κρέμα, απλώνουμε τα μισά από τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα Πτι-Μπερ.

6

Τοποθετούμε τη δεύτερη μαρέγκα από επάνω, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε ξανά με σπασμένα Πτι-Μπερ.

7

Στο τέλος ραντίζουμε με το λικέρ από cherry.