Black Forest pavlova με βύσσινα και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

30 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 2 βάσεις μαρέγκας για Πάβλοβα διαμέτρου 20 εκ.
  • 500 γρ. βύσσινα κονσέρβας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λικέρ cherry
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 7,5 γρ. άρωμα βανίλιας (Βανιλέτα)
  • 60 γρ. Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου σπασμένα

TIP

Ετοιμάστε τα υλικά και τοποθετήστε τις μαρέγκες λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό, για να είναι τραγανές και απολαυστικές!

Εκτέλεση Συνταγής

1

Στραγγίζουμε τα βύσσινα και κρατάμε το σιρόπι.

2

Σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το σιρόπι της κονσέρβας, τα μισά βύσσινα και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 5-7 λεπτά σε σχετικά δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.

3

Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο νερό. Το προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα με τα βύσσινα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να δέσουν. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

5

Καλύπτουμε τη μία βάση της μαρέγκας με την μισή κρέμα, απλώνουμε τα μισά από τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα Πτι-Μπερ.

6

Τοποθετούμε τη δεύτερη μαρέγκα από επάνω, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε ξανά με σπασμένα Πτι-Μπερ.

7

Στο τέλος ραντίζουμε με το λικέρ από cherry.

Δείτε ακόμη

Banner for Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Banner for Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου

Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου