Black Forest pavlova με βύσσινα και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Ετοιμάστε τα υλικά και τοποθετήστε τις μαρέγκες λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό, για να είναι τραγανές και απολαυστικές!
Στραγγίζουμε τα βύσσινα και κρατάμε το σιρόπι.
Σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το σιρόπι της κονσέρβας, τα μισά βύσσινα και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 5-7 λεπτά σε σχετικά δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο νερό. Το προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα με τα βύσσινα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να δέσουν. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Καλύπτουμε τη μία βάση της μαρέγκας με την μισή κρέμα, απλώνουμε τα μισά από τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα Πτι-Μπερ.
Τοποθετούμε τη δεύτερη μαρέγκα από επάνω, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε ξανά με σπασμένα Πτι-Μπερ.
Στο τέλος ραντίζουμε με το λικέρ από cherry.