Ανάμεικτος κορμός με σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και Πτι-Μπερ

210 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την mousse λευκής σοκολάτας

  • 125 γρ. γάλα πλήρες
  • 5 γρ. φύλλο ζελατίνης
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 πακέτο (110 γρ.) μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά σπασμένα

Για την mousse σοκολάτας γάλακτος

  • 125 γρ. γάλα πλήρες
  • 2,5 γρ. φύλλο ζελατίνης
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 πακέτο (110 γρ.) μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά σπασμένα
  • 100 γρ. βατόμουρα

Για την διακόσμηση:

  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα)

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για την mousse λευκής σοκολάτας

Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. 

2

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αχνίσει και προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα την στραγγίξουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγουν τα πολλά νερά, και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να διαλυθεί τελείως.

3

Αφαιρούμε από την φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην λευκή σοκολάτα και αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει η σοκολάτα.

4

Στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

5

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να διογκωθεί και να γίνει σαν σαντιγί. 

6

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα της λευκής σοκολάτας που έχει κρυώσει στην διογκωμένη κρέμα γάλακτος σε δύο – τρεις δόσεις ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ώστε να απορροφάται σωστά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

7

Σπάμε τα 110 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν. 

 

8

Για την mousse σοκολάτας γάλακτος

Για τη mousse σοκολάτας γάλακτος, ετοιμάζουμε εκτελώντας την ίδια διαδικασία της mousse λευκής σοκολάτας.

9

Για το στήσιμο του γλυκού

Σε μακρόστενη φόρμα κέικ  27x 8,5 x 8 τοποθετούμε διαφάνεια καλύπτοντας όλο το εσωτερικό του σκεύους και αφήνοντας αρκετό περιθώριο εκτός αυτού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ.

10

Με ένα κουτάλι τοποθετούμε εναλλάξ τις δύο κρέμες με τα μπισκότα ώστε να δημιουργηθεί το δίχρωμο εφέ. Όταν φτάσουμε περίπου στην μέση του σκεύους προσθέτουμε και τα βατόμουρα σε διάφορα σημεία.

11

Συνεχίζουμε με τις κρέμες εναλλάξ. Στο τέλος τοποθετούμε ολόκληρα μπισκότα στην επιφάνεια ώστε να δημιουργηθεί μία βάση για το γλυκό όταν θα το ξεφορμάρουμε.

12

Αφήνουμε τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί καλά.

13

Αφαιρούμε από την κατάψυξη, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα, αφαιρούμε το σκεύος και την διαφάνεια.

14

Διακοσμούμε την επιφάνεια με κόκκινα φρούτα της αρεσκείας μας και τον αφήνουμε να ξεπαγώσει πριν τον σερβίρουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες. 

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Banner for Παγωτό parfait σοκολάτα με βύσσινο και Πτι-Μπερ σε σάντουιτς

Παγωτό parfait σοκολάτα με βύσσινο και Πτι-Μπερ σε σάντουιτς