Vegan mango cheesecake με κρέμα από κάσιους με Digestive Χωρίς Ζάχαρη
Κωνσταντίνος Δήμουλας (beetsme)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Κωνσταντίνος Δήμουλας (beetsme)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
1 πακέτο Digestive χωρίς ζάχαρη (250 γρ)
100 γρ. vegan βούτυρο ή λάδι καρύδας ή μαργαρίνη
Για τη γέμιση
200 γρ. κάσιους μουλιασμένα αποβραδίς
240 γρ. κρέμα καρύδας*
120 γρ. γιαούρτι καρύδας
60 γρ. σιρόπι αγαύης
Το χυμό ενός λεμονιού ή λάιμ
Το ξύσμα ενός λεμονιού ή λάιμ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο
Μια πρέζα αλάτι
Για το topping
1 μάνγκο
2 κ.γ. κορν φλάουρ
50 γρ. σιρόπι αγαύης
½ κούπα νερό
Χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας σε κονσέρβα την οποία βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 24 ώρες ώστε να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στην κρέμα και το νερό. Στη συνταγή χρησιμοποιούμε μόνο την κρέμα που θα κάτσει επάνω.
Για την βάση, σε ένα μούλτι χτυπάμε το τα digestive χωρίς ζάχαρη μέχρι να γίνουν τρίμματα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Λιώνουμε το vegan βούτυρο σε μπεν μαρί και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατέυουμε καλά τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 20cm και το πιέζουμε ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο γαι τουλάχιστον 20 λεπτά.
Για τη γέμιση, σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Για το topping, καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά βάζουμε το μάνγκο μαζί με το κορν φλάουρ, το νερό και το σιρόπι αγαύης.
Ανακατεύομαι διαρκώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν θέλουμε μπλεντάρουμε τη μισή σάλτσα για να δέσει καλύτερα.
Μόλις πήξει αποσύρουμε απο τη φωτια και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το styling, όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα του cheesecake, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε 8 μερίδες.
Σερβίρουμε το κάθε κομμάτι με μια – δύο κουταλιές της σούπας απο την σάλτσα μάνγκο.