THINS Ολικής Άλεσης με vegan “τυροκαυτερή” και ντοματίνια

Image of author Χριστίνα Ζουπάνου (A Vegan Foodie)

Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)

40 ΛΕΠΤΑ
5-6 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of THINS Ολικής Άλεσης

Υλικά

  • 12 THINS Ολικής Άλεσης
  • 200 γρκάσιους ωμά και ανάλατα
  • 200 γρ. αμύγδαλα ψίχα αποφλοιωμένα
  • 115 γρ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 
  • 12-15 γρ. καυτερή κόκκινη πιπεριά ή όσο μπούκοβο εσείς επιθυμείτε (προαιρετικά)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 4-5 κ.σ. διατροφική μαγιά 
  • ½-1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • κ.σμηλόξυδο 
  • 15-18 κ.σ. νερό 
  • Αλάτι και πιπέρι όσο εσείς επιθυμείτε 
  • Ντοματίνια και μαϊντανό για topping

TIP

Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και χωρίς την διατροφική μαγιά. Απλώς συνιστάται επειδή δίνει τυρένια γεύση στην vegan “τυροκαυτερή” μας. Καλό είναι το συγκεκριμένο πιάτο να καταναλωθεί εντός της ημέρας και να διατηρηθεί εντός ψυγείου. Μπορείτε για καλύτερα αποτελέσματα να αφήσετε τους ξηρούς καρπούς να μουλιάσουν σε νερό αποβραδίς. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσουν και η vegan “τυροκαυτερή” να έχει ακόμα καλύτερη υφή. Καλό είναι να έχετε και μπούκοβο στο σπίτι γιατί πολλές φορές οι καυτερές πιπεριές, εν τέλει δεν είναι καυτερές.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Τοποθετούμε σε ένα πιάτο όσα THINS Ολικής Άλεσης θέλουμε (max 12).

2

Μουλιάζουμε για 30’ σε βρασμένο νερό τους ξηρούς καρπούς μας. 

3

Παράλληλα στο multi χτυπάμε τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να τεμαχιστούν σε μικρά κομματάκια. 

4

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. 

5

Μετά από 30’ στραγγίζουμε τους ξηρούς καρπούς. 

6

Σε ένα πολύ δυνατό multi χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο, την διατροφική μαγιά, το λεμόνι, το μηλόξυδο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι έως ότου γίνουν αλοιφή. Καλό είναι να βάζουμε σταδιακά τους ξηρούς καρπούς και τα υγρά για καλύτερο αποτέλεσμα. 

7

Προσθέτουμε στο μπολ με τις πιπεριές και το σκόρδο την αλοιφή και ανακατεύουμε πολύ καλά για 4 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι παραπάνω υλικό θέλουμε (πχ λεμόνι ή ξύδι για πιο ξινή γεύση) και μπούκοβο αν θέλουμε να γίνει πιο καυτερή. 

8

Κόβουμε λίγα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια και λίγο μαϊντανό. 

9

Αλείφουμε την vegan τυροκαυτερή στα Thins Ολικής Άλεσης και προσθέτουμε σαν topping τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. 

Δείτε ακόμη

Banner for THINS Ολικής Άλεσης με μπανάνα, choco ταχίνι και σουσάμι

THINS Ολικής Άλεσης με μπανάνα, choco ταχίνι και σουσάμι

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ